• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  VULKAN – Vulkan

  VULKAN – Vulkan

  VULKAN – Vulkan / (Dallas Records) 2014. / CD / Hard rock/rock/heavy metal – CROATIA

  Dugogodišnji basista Divljih jagoda, Zlatan Ćehić-Ćeha, postupno i predano pripremao je teren za svoju aktuelnu priču orijentisanu ka radu sa sastavom Vulkan u kojem pored njega zdušno participiraju gitarista i prateći vokal, Mario Zidar, te bubnjar Robert Jurčec-Muha. Javnost koja prati dešavanja na ex-YU hard rock/metal sceni bila je upućena sa sferom i poljima interesovanja Ćehe i ekipe, a nedavno je još uvek, može se reći, prva faza zaokružena objavljivanjem istoimenog debi albuma, na kojem se našlo 10 songova.

  Sastav je oko dela realizovanih pesama u svoj autorski koncept uključio još jednog ex člana Divljih jagoda – Antu Tonija Jankovića. Njegova uloga, naročito kao tekstopisca, ovde je nezaobilazna.

  VULKAN..Vulkan..CDCover

  “Vulkan” je moderno i moram dodati psihološki pametno producirano izdanje, a taj posao je ubedljivo obavio – Žarko Fabek-Febo.

  Sastav se u izražajnom i realizatorskom smislu nalazi na onom terenu na kojem su u dobroj meri logično i Divlje jagode, ali dodao bih da je tekstualna forma manje patetična, a laganije numere nisu toliko banalizovane, kao što je to znao biti slučaj kod pesama koje je kreirao Zele Lipovača. Vulkan izvode ovdašnju varijantu hard rocka i rocka, sa na po nekim numerama dodacima čvršćeg, ali i dalje umereno metaliziranog zvuka. Znaju takođe da podsete na hrvatske hard rock sastave koji su kratko delovali tokom 80-tih godina kao što su: Žuta Minuta i Treći Kanal, ali bih dodao da su članovi Vulkana uspeli da na relevantan način premoste liniju između, ponoviću to još jednom, ovdašnjih 70-tih i 80-tih godina sa sadašnjim vremenom.

  I na kraju, nisu toliko “retro”, kakvi su mogli biti / zvučati, ili kako je to već verovatno neko unapred očekivao. Ćehino iskustvo je ovde odigralo bitnu ulogu. Nadajmo se da će i sledeća faza karijere biti adekvatno vođena…

  www.facebook.com/pages/vulkan / www.dallasmusica.com

  Youtube – Vulkan – Rozi (official video)

  Svi zainteresovani za muzičke recenzije
  svoja oficijalna, demo, promo, live…
  izdanja u formi CD, DVD, LP, audio cassette…
  (isključivo fizičke kopije),
  poštom mogu poslati na adresu:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
  e-mail: lokbis@hotmail.com
  Download izdanja se ne recenziraju