• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  BUBNJIVI & PSI – Stanje svijesti

  BUBNJIVI & PSI – Stanje svijesti

  BUBNJIVI & PSI – Stanje svijesti / Lampshade Media, Stivi Music, 2024 / Digital / alt rock / Crna Gora

  Bend Bubnjivi & Psi je alt-rock bend iz Podgorice, Crna Gora. Sadašnju postavu benda čine – Ivan Ivanović – gitara i vokal, Stefan Pantović – gitara i vokal, Mihailo Šaranović – bass gitara i Marko Milonjić – bubnjevi. Bubnjivi je, prevashodno, bio zamišljen kao autorski projekat Ivana Ivanovića, ali je njegovim ulaskom u bend Parampaščad, stvorena je mogućnost da dva benda, iste postave, izvode dvije autorski različite struje.

  Bend Bubnjivi & Psi njeguje zvuk raličitih stilova, ali se dominantno oslanja na alt-rock, iako u zvuku benda ima raznih elemenata – art-popa, surf-rocka, pa harmonski, čak i jazza. Bend postoji 5 godina i za sad ima objavljena četiri singla, a album prvijenac je izašao 11.04.2024 za izdavačku kuću Lampshade Media iz Beograda. Bend iza sebe ima veliki broj nastupa na domaćim i regionalnim festivalima i prepoznatljiv je po melodičnoj svirci sa velikim energetskim nabojem.

  DiskografijaStanje svijesti (Lampshade Media, Stivi Music, 2024)

  Bubnjivi & Psi (tokom rada na albumu bili) su – Ivan Ivanović (vokal, ritam gitara) ; Stefan Pantović (solo gitara, vokal) ; Momčilo Radulović (bass gitara) ; Marko Milonjić (bubnjevi)

  Web stranica Barikada – World of Music (www.BARIKADA.com), kao regionalni muzički medij, nema čestu priliku predstaviti neki bend iz Crne Gore. Krivica je sa obje strane – i moje i crnogorskih muzičara. Ovaj tekst nastao je mojom inicijativom i ne žalim – Bubnjivi & Psi zaslužuju moj angažman.

  U maniri alt rocka, Bubnjivi & Psi predstavljaju nam se sa 12 autorskih pjesama. Iz materijala koji nam je ponuđen, ogleda se krajnja ozbiljnost i visoko profesionalan pristup muzičkom stvaralaštvu. Pjesme su to kojima se nema što zamjeriti. Tu su vidljive emocije, dostatna energija, besprijekorne izvedbe… Što više, originalnost i prepoznatljivost, veoma bitni elementi u predstavljanju nekog benda – tu su, evidentni.

  Ničija muzika neće promijeniti svijet, ali će ga bar malo “uljepšati“, svima nam dati nadu da pored “crnila” kojim smo okruženi, postoji bar malo svijetlo na kraju tunela. To malo svijetlo nade, svojom muzikom nam, između ostalih, daju i članovi benda Bubnjivi & Psi.

  Bubnjivi & Psi – “Stanje svijesti” – 1. To sve (Bubnjivi & Psi feat. Wicked Ras) ; 2. Ona posmatra ; 3. Sam sa sobom ; 4. Pala je noć ; 5. Digni me sa dna ; 6. Vrištim ; 7. Nebo je tlo ; 8. Ka nebu ; 9. Da li živim sve ; 10. Stanje svijesti ; 11. U malom prostoru – bonus track – 12. Zeleni se zoro

  Foto – Milan Matović

  https://www.facebook.com/bubnjivi / Bubnjivi & Psi – “Stanje svijesti” (Full album)

  YT – Bubnjivi & Psi – Nebo je tlo

  YT – Bubnjivi & Psi – Ka nebu