• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  VRANE VRANE – Lovci na vještice (Single + video spot)

  VRANE VRANE – Lovci na vještice (Single + video spot)

  VRANE VRANE – Lovci na vještice (Single + video spot)

  Sastav iz Živinica (BiH), Vrane vrane, realizovao je, snimio i od 21. juna 2020. godine na YouTube postavio single i video spot za pesmu naziva “Lovci na vještice”.

  Reč je, inače, o iskusnom sastavu koji postoji od 1993. godine i deluje sa prekidima već priličan broj godina. Kada čujete članove ekipe, kada uzmu instrumente u svoje ruke, jasno vam je da su rutina, kilometraža i sigurnost saveznici te postave. Grupa je u sopstvenoj režiji 2003. godine objavila album naziva ”Iz srca”, a tokom perioda egzistencije, imali su i povremene promene članstva.

  Aktuelni line-up čine – Nerma Vrabac (vokal) ; Damir Nišić (solo gitara) ; Zaim Mušanović (solo i ritam gitara, prateći vokal) ; Darko Knežević (bass gitara) ; Vehid Aljić (bubnjevi).

  Lovci na vještice” je song urađen u, uslovno rečeno, srednjem tempu, sa čvrstim i snažnim riffovima, a psihološki naginje ka varijanti hard rocka, bliskoj psihologiji 80-tih godina. Može se dodati da znaju da asociraju na ex-YU 80’s hard rock sastave, ali takvo poređenje treba tek uslovno prihvatiti. Vlastiti materijal izvode na maternjem jeziku, mada na repertoaru imaju i veliki broj covera iz širokog asortimana hard rock / metal tradicije.

  Lovci na vještice”, tekstualno, naslanja se na tkzv. “sword & sorcery” poruku, a jedan old school šmek u potpunosti aranžmanski prati strukturu spomenute pesme. Uostalom, evo prave prilike da se uverite kako to rade Vrane vrane

  Foto: Dragutin Matošević (jan. 2020)

  barikada.com/vrane-vrane-zivinice-bih-biografija-benda / facebook.com/vranevraneofficial /

  Tekst recenzije prenesen po odobrenju njenog autora, Branimira Baneta Loknera, legende srpskog, pa i ex YU rock novinarstva. Recenzija je preuzeta sa web adrese – http://www.timemachinemusic.org/2020/08/22/lovci-na-vjestice-singl-i-spot-sastava-vrane-vrane/

  YT – Vrane vrane – Lovsi na vještice


   
  Recenzent:
  Branimir Bane Lokner
  Zemun,Srbija