• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  BOŠKO JOVIĆ & MARIO RAŠIĆ – Napiši jednu ljubavnu

  BOŠKO JOVIĆ & MARIO RAŠIĆ – Napiši jednu ljubavnu

  BOŠKO JOVIĆ & MARIO RAŠIĆ – Napiši jednu ljubavnu / Croatia Records, 2022 / CD, Digital / pop / BiH, Hrvatska

  Boško Jović je rođen 1981. godine u Zenici, gdje je završio osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi Ljubinka Jovića, svojeg oca i profesora gitare. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu na Odjelu za muzikologiju, 2004. godine te na Odjelu za solo gitaru Glazbene akademije u Sarajevu, u klasi profesora Zorana Krajišnika, 2006. godine. Nastavio je školovanje na postdiplomskom studiju s profesorom Alexanderom Sweteom na Muzičkoj akademiji u Sarajevu (2010.)…
  Za više detalja, molim, kliknuti OVDJE.

  Mario Rašić je rođen 1973. godine u Zavidovićima, Bosna i Hercegovina. Još od malih nogu zanimala ga je muzika, ali razne životne okolnosti nisu mu dozvolile da se bavi muzičkim životom sve do 19. godine života. Mario je tada postao član lokalnog benda i upoznao se sa bas gitarom. On je od tada bio posvećen tom instrumentu i muzici, uopšte. Završetkom rata u Bosni, preselio se u Dubrovnik, Hrvatska. Tamo je upoznao saksofonista Jakšu Jordesa, plodnog igrača na hrvatskoj muzičkoj sceni. Jakša je progonio Maria da se 1996. preseli u Zagreb, gdje je i počeo karijeru profesionalnog muzičara. Od tada, Mario je bio session svirač i član mnogih važnih hrvatskih bendova…
  Za više detalja, molim, kliknuti OVDJE.

  Rad na albumu, “Napiši jednu ljubavnu“, prva je muzička kolaboracija ova dva vrsna umjetnika. Upoznajte, kroz ovaj tekst, to diskografsko izdanje sa više strana i sa više detalja.

  Album “Napiši jednu ljubavnu” kreirali su – Boško Jović (gitara) : Mario Rašić (bass gitara) ; vokali – Amel Ćurić, Dino Šaran, Amira Medunjanin, Marko Kutlić, Maya Sar, Matija Cvek ; instrumnentalisti – Dalibor Dado Marinković (bubnjevi, 7), Matija Dedić (klavir, 7), Damir Šomen (bubnjevi, 9), Matija Antolić (usna harmonika, 9), Zvonimir Bajević (truba, 5), Duška Šegvić (midi instrumenti, 5)

  Ideja za snimanje albuma rodila se u lockdown periodu u kojem smo Boško i ja razgovarali o glazbi koju volimo svirati. Zaključili smo da ima dosta prekrasnih pjesama koje su nam drage, a pripadaju nekom prošlom vremenu. Pokušali smo ih ‘reanimirati’ na neki svoj način. Primili smo se aranžiranja. Razmišljali smo, tko bi bio taj tko bi na neki novi način mogao otpjevati neke od pjesama koje smo odlučili obraditi. Imali smo čast i zadovoljstvo da nam se na albumu pridruže sjajni vokali: Amira Medunjanin, Amel Ćurić, Dino Šaran, Matija Cvek, Maja Sar i Marko Kutlić. Sasvim spontano smo krenuli u realizaciju ovog izdanja, radeći nove aranžmane“, navodi Mario Rašić.

  Album sadrži neke od najljepših pjesama koje su interpretirali – Indexi, Arsen Dedić, Zdravko Čolić, Goran Bare i drugi. Sve te pjesme, na ovom albumu, dobile su posve novi zvuk. Za to su zaslužni, prvenstveno, Boško i Mario, a odmah uz njih su bitni za spomenuti i izvanredni gostujući vokali i instrumentalisti. Mada od muzičara očekujem da se u muzičkom smislu oglašavaju autorskim materijalima, ovaj album ima veliko opravdanje svog postojanja.

  Sve interpretacije su ujednačene i visoke kvalitete. Radijski su veoma prijemčljive što im garantuje pristup eterom do velikog broja slušatelja. Te pjesme je uvijek lijepo čuti jer su sve one već odavno ušle u nematerijalnu riznicu kulture naših naroda. Na sve njih, svi mi, možemo biti ponosni. Bez razmišljanja se priklonite slušanju ovog albuma, a za užitak vam garantujem.

  Boško Jović & Mario Rašić – “Napiši jednu ljubavnu” – 1. Napiši jednu ljubavnu (feat. Amel Ćurić) ; 2. Kuća pored mora (feat. Dino Šaran) ; 3. Kad umre ljubav (feat. Amira Medunjanin) ; 4. Pjesmo moja ; 5. Balada (feat. Marko Kutlić, Zvonimir Bajević, Duško Šegvić) ; 6. Da sam ja netko ; 7. Zagrli me (feat. Maya Sar, Matija Dedić, Dalibor Dado Marinković) ; 8. Intro ; 9. Put ka sreći (feat. Matija Cvek, Matija Antolić, Damir Šomen)

  Klik na link
  BOŠKO JOVIĆ – Strings (Recenzent: Dragutin Matošević)
  BOŠKO JOVIĆ – Voyage (Recenzija: Dragutin Matošević)
  BOŠKO JOVIĆ – Buđenje (Recenzent: Dragutin Matošević)
  MARIO RAŠIĆ – Trice (Recenzija: Dragutin Matošević)
  MARIO RAŠIĆ & NEBOJŠA BUHIN – Aftershock (Recenzija: Dragutin Matošević)
  MARIO RAŠIĆ – Balkan Zoo (Recenzija: Dragutin Matošević)

  Foto – Screenshot

  https://www.facebook.com/boskojovicpage / https://www.facebook.com/mario.rasic.73 / Boško Jović & Mario Rašić – Napiši jednu ljubavnu (Full album)

  YT – Boško Jović & Mario Rašić (feat. Amel Ćurić) – Napiši jednu ljubavnu

  YT – Boško Jović & Mario Rašić (feat. Maya Sar, Matija Dedić, Dalibor Dado Marinković) – Zagrli me