• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  BOŠKO JOVIĆ – Buđenje

  BOŠKO JOVIĆ – Buđenje

  BOŠKO JOVIĆ – Buđenje / Aquarius Records, 2014 / CD, digital / jazz, world, folk / Bosna i Hercegovina

  Boško Jović je studijski muzičar i profesor gitare. Osnovnu i Srednju muzičku školu završio je u Zenici, opšti i instrumentalni smjer (Odsjek za gitaru) 1999. godine u klasi prof. Ljubinka Jovića. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji Sarajevo (Odsjek za etnomuzikologiju) 2004. godine. Diplomirao je na Odsjeku za gitaru 2006. godine u klasi prof. Zorana Krajišnika. Magistrirao na Odsjeku za gitaru u klasi prof. Alexandera Swetea 2010. godine. Pedagoškim radom (Srednja muzička škola Sarajevo) bavi se od 2000. godine.

  Osim solističkih koncerata klasične muzike, često nastupa i sa umjetnicima iz world music, jazz i pop scene. Od 1994. godine nastupa kao solista Kamernog simfonijskog orkestra Zenica, a više puta je svirao i kao solista Gudačkog orkestra “2007” i Sarajevskom filharmonijom. Osim u Bosni i Hercegovini nastupao je i u: Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, UK, Srbiji, Turskoj, Italiji, Crnoj Gori, Belgiji, Sloveniji, Njemačkoj, Švedskoj, Švicarskoj, Indiji i Norveškoj. Radi i kao studijski muzičar. Svirao je gitarske dionice na albumu “Silk & Stone”, sarajevske umjetnice – Amire Medunjanin.

  Boško Jović je još jedan od umjetnika koji uspješno pronosi glas o Bosni i Hercegovini kao bogatom rasadniku dobrih muzičara. Rekao bih da je poznatiji van granica zemlje svog rođenja nego što je to unutar njenih granica. Ako se do uspjeha jedino i može doći, “tamo daleko”, pozdravljam sve one koji se odluče na takav korak. Neka svi koji vrijede bar “tamo” budu prepoznati.

  Boško Jović - OmotBoško Jović se, još prošle, 2014. godine, oglasio sa svojim solističkim albumom, “Buđenje”, prvencem. Uz njegovu autorsku kompoziciju, “Buđenje”, na albumu je snimljeno još devet kompozicija koje korijene vuku sa Balkana. U ostvarenju tog cilja sarađivali su: Boško Jović – gitara, mandolina, aranžmani ; Ante Gelo – gitara ; Edvin Hadžić – kontrabas ; Vanja Radoja – violina ; Miron Mima Rafajlović – truba ; Mustafa Šantić – klarinet ; Nenad Vasilić – kontrabas ; Dinko Šimunović – kontrabas. Malo bolji poznavatelji reginalne muzičke scene prepoznat će sva ova imena. Radi se o već odavno afirmisanim muzičarima. U toj kombinaciji – promašaj se i nije mogao desiti.

  Zvukom pjesama, naravno, dominira zvuk gitare, ali je obogaćen raznim drugim solističkim instrumentima – mandolinom, violinom, trubom, klarinetom. Ne smije se ne spomenuti i tri vrhunska umjetnika koja sviraju kontrabas. Ritam je smiren uz znalačko dinamičko naglašavanje. Na momente se zalazi i u jazz vode. To si mogu dozvoliti samo umjetnici velikog kova. Boško Jović i ekipa donose nam ono najbolje što baštinimo svi mi iz balkanske regije. Sa time smo rođeni, uz te harme smo rasli, uz njih ćemo i…

  logo - Aquarius Records 2

  Boško Jović – “Buđenje” – 1. Buđenje ; 2. Sjećas li se kad si lani ; 3. Kraj tanana šadrvana ; 4. Ah što ćemo ljubav kriti ; 5. Eleno kerko ; 6. Lijepi li su mostarski dućani ; 7. Oj, golube, moj golube ; 8. Imam jednu želju ; 9. Kradem ti se u večeri ; 10. Macedonian Song

  www.facebook.com/bosko.jovic / www.boskojovic.com

  YouTube – Boško Jović – Buđenje

  YouTube – Boško Jović – Macedonian Song

  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  II Tuzlanske brigade 15
  75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina