• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  3. TUZLA GUITAR WEEK (Najava)

  3. TUZLA GUITAR WEEK (Najava)

  3. TUZLA GUITAR WEEK (Najava)

  Treća po redu Sedmica gitare Tuzla počinje u nedjelju, 14-07-2024. godine. Ove, 2024. godine, opet nas očekuje bogat program u vidu majstorskih radionica, koncerata te postavke slika Safeta Zeca na temu “Gitarist“. Koncertom otvorenja i dobrodošlice u nedjelju, 14. jula 2024. godine, u 19:00 sati u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, počet će treća po redu Sedmica gitare Tuzla. Koncert će održati vrhunska imena iz svijeta klasične gitare: Sanel Redžić, Tuzlak i umjetnički direktor manifestacije, Darko Bageski iz Sjeverne Makedonije te Alejandro Cordova iz Meksika. Otvorenje manifestacije će uveličati postavka početnih studija iz opusa “Gitarista“, velikana, akademskog bh. slikara i grafičara – Safeta Zeca, koji će povodom Sedmice gitare Tuzla posjetiti Tuzlu.

  Još jedno izdanje Sedmice gitare Tuzla, događa je koji iz grada soli u svijet šalje poruku o značaju umjetnosti, trajat će do 20. jula 2024. godine. Eminentna imena iz oblasti klasične muzike će i ovoga ljeta održati nastavu za učenike koji sa raznih strana svijeta dolaze kako bi od njih učili. Na spisku država odakle dolaze umjetnici naći će se – Portugal, Republika Sjeverna Makedonija, Austrija, Meksiko, Grčka, Njemačka, Srbija i Bosna i Hercegovina.

  Publika će osim koncerta otvorenja i dobrodošlice, 16. jula 2024. godine u 19:00 sati u Ateljeu Ismet Mujezinović imati priliku posjetiti koncert Elvisa Sivčevića iz BiH te gitarskog dueta Euterpe iz Portugala. Pažnju publike će sigurno privući i koncert u prirodi, na izletištu Ilinčica, ispred Doma prirode, 18. jula 2024. godine, kada će u 20:00 sati nastupiti CIPRA, gudački kvartet iz Beča, violinistkinja Andrea Nikolić te Sanel Redžić na gitari. Osim navedenih gostiju i ove godine će učenicima nastavu i radionice držati poznati gitarski duo Vojislav Ivanović i Aleksandra Ivanović.

  Sve što su učenici naučili i usavršili, moći će pokazati na završnom koncertu – koncertu učesnika, u Ateljeu Ismet Mujezinović 20. jula 2024. godine u 19:00 sati. Pokrovitelji manifestacije su Grad Tuzla, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona te Turistička zajednica Grada Tuzla.

  Fotografije – Davor Matošević 

  Prilog pripremila:
  Azra Redžić
  PR Sedmice gitare Tuzla