• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  Tuzlanska publika uživala u otvorenju Sedmice gitare

  Tuzlanska publika uživala u otvorenju Sedmice gitare

  Tuzlanska publika uživala u otvorenju Sedmice gitare

  Večeras (02-08-2022) koncert gitarista iz Sarajeva i Beograda

  Emotivno i profesionalno, koncertima vrsnih muzičara Sanela Redžića i Tala Hurwitza, u Tuzli je, u Hrvatskom kulturnom centru, otvorena Sedmica gitare. Publika je uživala u pomno biranom programu ove dvojice gitarista koji su dočekani i ispraćeni dugotrajnim aplauzima.

  Sanel Redžić, Tuzlak sa adresom u njemačkom Weimaru, svirao je: pet preludija – Heitora Villa-Lobosa, Siciliano Johanna Sebastiana Bacha i tri komada Astora Piazzolle.

  Tal Hurwitz, Izraelac sa adresom u Berlinu, izveo je – A. Segovia – Remembeanza Estudio Sin Luz, J. S. Bach – Suite for Lute BMW 995 i M. Giuliani – Rossiniana Op. 119.

  Jučer (01-08-2022), počele su majstorske radionice kada su individualnu nastavu sa učenicima obavljali profesori Sanel Redžić, Tal Hurwitz, Đani Šehu i Elvis Sivčević.

  U Tuzlu je stigao 21 učesnik iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Njemačke, Portugala, Bugarske i Argentine.

  Večeras (02-08-2022), u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla biti će održan drugi koncert u okviru Tuzla Guitar Week-a, kada će se publici predstaviti profesor gitare sa Muzičke akademije u Sarajevu Đani Šehu i mladi gitarista iz Beograda Pavle Filipović.

  Đani Šehu je kao solista i kamerni muzičar nastupao u brojnim zemljama, a osnivač je i direktor Sarajevo International Guitar Festival-a.

  Pavle Filipović je dobitnik značajnih nagrada sa takmičenja u Srbiji i inostranstvu.

  Probranim repertoarom, oba umjetnika, publici će se predstaviti 02. augusta 2022. godine u 20.30 sati, a ulaz na sve koncerte je besplatan.

  U nastavku Sedmice gitare, osim koncerata, majstorskih radionica i orkestra gitara koji se održavaju u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla i Domu mladih, planirani su i Dani graditelja gitara, koji će biti održani u Kući plamena mira Tuzla.

  Fotografije – Davor Matošević