• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  MIĆO I MAČKE – Snimanje live albuma

  MIĆO I MAČKE – Snimanje live albuma

  MIĆO I MAČKE – Snimanje live albuma / 07.12.2014., 20 h, Route 66, Zagreb / Spona Music

  Mićo (Vujaklija) i Mačke – u raznim su fazama, pored Miće Vujaklija, u grupi Mačke su svirali – Branko Trajkov na solo gitari (sada bubnjar Zabranjenog pušenja), klavijaturist Jurica Leikauff (sada klavijaturist Prljavog kazališta), Marko Križan (svirao s Baretom na njegovim solo albumima, ploča “Srce”, na primjer), Robert Mareković iz Fantoma je pjevao prateće vokale, a Neven Mijač iz Telefon Blues Banda je kao studijski muzičar svirao ‘usnu harmoniku’.

  U nedjelju, 07. prosinca 2014. godine će se u kultnom zagrebačkom klubu “Route 66” održati koncert sastava Mićo i Mačke te njihovih prijatelja, koji će tom prigodom snimati svoj prvi live album. Mićo i Mačke su odličan rock’n’blues sastav, sastavljen od vrhunskih, iskusnih i profiliranih glazbenika s mnogo utakmica u nogama, koji je već dugo dobro poznat u domaćim rokerskim krugovima.

  Sve je počelo, sada već davne, 1989. godine, kada Mićo snima demo za (danas antologijsku) pjesmu “Dugo i polako”, koja je ubrzo postala veliki hit te zasjela na prva mjesta mnogih glazbenih ljestvica. Nedugo nakon toga, Mićo snima pjesmu “Crvena Kristina”, koja je zabilježila još veći uspjeh – postala je toliko popularna da su je počeli izvoditi i drugi bendovi, pa je, na primjer, zaživjela čak i u tamburaškoj verziji.

  Logičan slijed je bilo snimanje prvog samostalnog albuma “Dugo i polako” (Orfej, 1991.) za koji je oformljen sastav Mačke. Nakon dvije godine i nekoliko kadrovskih promjena u bendu, snimljen je i drugi studijski album “Mačke” (Orfej, 1993.) s kojeg je posebno upamćen singl “Noćas”.

  Na idući album sastava Mićo i Mačke čekalo se sve do 2011. godine, no odličan dvostruki album “Rock and roll lektira” (Chansonfest, 2011.) potvrđuje da se čekanje isplatilo. Mićo i Mačke nastavljaju punom parom i godinu dana nakon hvaljenog dvostrukog albuma objavljuju novi materijal nazvan, “Iz druge perspektive” (Chansonfest, 2012.).

  Priča o legendarnim rock’n’bluezerima se nastavlja ove nedjelje, kada će u zagrebačkom klubu “Route 66” Mićo i Mačke te njihovi gostujući prijatelji snimati svoj prvi live album, koji predstavlja svojevrsni presjek njihove dugogodišnje i bogate karijere. Koncert zbog potreba snimanja počinje točno u 20 sati, a ulaz je besplatan.