• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  NO RULES – Nastavak rada iz Slovenije

  NO RULES – Nastavak rada iz Slovenije

  NO RULES – Nastavak rada iz Slovenije

  Poslije dvadeset godina postojanja, četiri objavljena studijska albuma, pet kompilacija, brojnih muzičkih nominacija, osvojene BH muzičke nagrade Davorin i velike koncertne kilometraže u BiH i po regiji, tuzlanski rock and roll bend No Rules nastavlja sa radom iz Slovenije, u novookupljenoj bosansko – slovenačkoj postavi: Goran Čampara – vokal / gitara, Boštjan Senegačnik – solo gitara, Beno Pavlič – bass gitara i Tadej Blažič – bubnjevi.

  No Rules su 16.08.2021. godine na Trnovfestu 2021 održanom u CSK KUD France Prešeren, Ljubljana, u novoj postavi odsvirali svoj prvi koncert. Tom prilikom su se svojim eksplozivnim nastupom predstavili u najboljem svjetlu, onako kako smo ih i navikli gledati.

  Već u subotu, 21.08.2021. godine, No Rules će kao gosti nastupiti na Bike & Beer Festivalu bistr’ških bendovaMKNŽ Ilirska Bistrica, gdje bend No Rules ima dugu tradiciju koncertnih nastupa, još od 2008. godine, pa sve do danas. Bend No Rules će sa nastupima uživo nastaviti i tokom septembra 2021. godine. U planu je da se odsvira što više koncerta do kraja 2021. godine.

  No Rules su početkom marta 2021. godine u ArtSoul studiju u Ljubljani snimili novih šest pjesama, a dodatno će se snimiti još četiri pjesme da bi se kompletirao materijal za novi, peti po redu, studijski album pod naslovom “Vučji Blues“, koji će do kraja 2021. godine objaviti izdavačka kuća Spona Music iz Zagreba.

  Pored albuma “Vučji Blues” koji će biti u klasičnoj rock and roll formi, bez ikakvih drugih primjesa, frontmen benda No Rules, Goran Čampara, ima u planu snimiti još jedan album u malo drugačijoj blues varijanti u postavi kao trio – sa dvije gitare, vokalom i bubnjevima, bez bass gitare, sa gostujućim muzičarima iz Slovenije i Hrvatske. O tome će se nešto više znati u skorije vrijeme.

  Ono što je dobro, bez obzira što su u zadnjih godinu i po dana, zbog Covid mjera, No Rules dva puta prestajali sa radom, bend je ovog ljeta ipak uspio da nastavi svoj put i nadajmo se da će do kraja 2021. godine uspjeti snimit dva planirana (ovdje već pomenuta) albuma.

  Foto: Bruno Toič

  NO RULES – Ne mogu da zaboravim https://fb.watch/7t6IAWRc5U/