• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  DAVOR BUNČIĆ BUNA – Glazbeni CV

  DAVOR BUNČIĆ BUNA – Glazbeni CV

  DAVOR BUNČIĆ BUNA – Glazbeni CV

  Davor Bunčić Buna, glazbenik iz Zagreba, informatičar po struci, počinje se aktivno baviti glazbom sedamdesetih godina u kvartovskim bendovima. Trenutno pjeva i svira u četiri benda: Bok Blues (duet koji je pobijedio na Croatian Blues Challengeu 2020. godine) koji objavljuju album “Memphis Insight“. Pobjedom na Croatian Blues Challengeu, duet je stekao pravo nastupanja na International Blues Challengeu koji se održao u američkom gradu Memphis, Tennessee, gdje je postigao izniman uspjeh plasirajući se u polufinale ovog svjetskog blues natjecanja.

  Također, autor je glazbe i tekstova u autorskom bendu BE HA VE. Bend je 2017. objavio album “One of these days“, a 2021. godine i drugi autorski album, “Our Songs“.

  Buna je objavio dvije vlastite etno skladbe – singl, “Megla” i singl i video, “Berek“.

  Voditelj je i cover benda Ben Dover, s kojim je 8 godina vodio Utorock, večeri blues glazbe u klubu Hard Place.

  Swing That Blues! je bend koji nastupa na raznim eventima, a već godinama ljeti svira na ulicama Zagreba.

  Potpredsjednik je udruge “Hrvatske blues snage“.

  Buna je početkom 2019. godine bio član delegacije udruge “Hrvatske blues snage“, kojoj je u Memphisu uručena ultimativna internacionalna blues nagrada “Keeping the Blues Alive” koju za posebna postignuća u promicanju bluesa dodjeljuje krovna svjetska blues udruga “The Blues Foundation“.

  Priča o udruzi “Hrvatske blues snage” (HBS) počela je prije točno deset godina kada je veliki zaljubljenik u blues, Dražen Buhin Buha, tajnik “Hrvatske glazbene unije“, saznao da će se u Parmi, u Italiji, održati 1. Europska blues konferencija. Organizirao je da i Hrvatska sudjeluje na toj konferenciji. Dražen Buhin Buha, koji je preminuo 2012. godine, bio je ključna figura i pokretač udruge. Na sastanku u Parmi, Hrvatska je dobila pozivnicu da sudjeluje na International Blues Challengeu u Memphisu te usnoharmonikaš, Tomislav Goluban, putuje na natjecanje kao prvi predstavnik Hrvatske na IBC-u. Nedugo zatim, HBS, po uzoru i po pravilniku International Blues Challengea, pokreće Croatian Blues Challenge.

  Prvo pojavljivanje BE HA VE banda na nosaču zvuka je na albumu “Blues for You, tribute to Dražen Buhin – Buha“. Album je nagrađen s dvije nacionalne glazbene nagrade – Porinom 2014. godine u kategorijama “Najbolji album blues glazbe” i kao “Najbolji album s raznim izvođačima“.

  Hrvatske blues snage” (HBS) organiziraju brojne događaje vezane uz blues glazbu:

  Croatian Blues Challenge 2021. godine je održan 13. CBC.
  Timepieces – tribute to Clapton’s musicTimepieces se održava na datum koji je blizu rođendana Erica Claptona (30. ožujka) – 2022. godine je održan 12. Timepieces.
  Zagreb International Blues Festival – 2022. godine će se održati 13. ZIBF.
  Irish Tour – 2022. godine se održao 5. Irish Tour. Treći po redu uz potporu Veleposlanstva Republike Irske.
  Travelling Harps – tribute to Cecilia Lo Forti – 2022. godine se održao 3. Travelling Harps.
  International Blues Music Day – Obilježava se svake prve subote u kolovozu od prvog IBMD-a održanog 2013. kad je u Zagrebu, na Strossu, nastupio The Blues Insiders, također bend koji je okupio Buna.
  Sharp HarpBuna organizira okupljanje svirača usne harmonike svakog prvog ponedjeljka u zagrebačkom klubu Hard Place pod vodstvom usnoharmonikaša Toma Oštrića. Okupljanje je zamišljeno kao workshop i buvljak u jednom. Cilj je poticanje novih svirača na javni nastup.
  UtoRock – Osam godina u kontinuitetu, Buna je organizirao blues večeri utorkom u klubu Hard Place.

  Buna organizira Timepieces od 6. festivala, održanog 2014. i dizajnira plakate. Kreira i plakate za Irish Tour. Autor je i plakata i animacija na Facebook eventima za najavu UtoRocka, Travelling Harps, Timepieces i Sharp Harp.

  Administrator je web stranica bokblues.band i behave.bandFacebook stranica Croatian Blues Forces, BE HA VE, Ben Dover Band (HR), Swing That Blues!, Facebook grupe Croatian Blues Forces. Zamjenik je ravnatelja Filmskog i medijskog edukacijsko-istraživačkog centra Zoethrope Zagreb. Član je Hrvatske glazbene unije.

  Naslovna fotografija – Vanja Stanković

  InformacijeDavor Bunčić Buna – Press release

  Vezani link – BE HA VE – One of These Days (Recenzija: Dragutin Matošević)