• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  FRUSTRATIONS – Thrive

  FRUSTRATIONS – Thrive

  FRUSTRATIONS – Thrive / Mustache Records, 2018 / CD, digital / fusion jazz, swing jazz / Austria

  Djelovanje benda Frustrations pratim od 2015. godine. Njegov stalni član i frontman je Jasmin Sultanić, bubnjar. Studirao je i diplomirao na JAM MUSIC LAB – privatnom University for Jazz and Popular Music, Vienna, Austria. Bend i djeluje iz Beča, Austrija. Često mijenja članove, ali konstantno održava visoku kvalitetu svoje svirke. Njegova muzika miks je raznih muzičkih stilova – jazz, funk, fusion, film music, a ponekad ima i pop elemenata. Frustrations je internationalna ekipa, što samo doprinosi ukupnoj kvaliteti tog benda.

  DiskografijaFrustrations about everything would not get us anywhere but here (EP, Samplemen Records, 2015) ; Thrive (Mustache Records, 2018)

  Članovi benda Frustrations su – Clemens Wabra (guitar) ; Fabian Supančić (keys) ; Thomas Millacher (bass) ; Jasmin Sultanić (drums)

  Gosti na snimcima bili suStephan Maass (percussions) ; Alex Valdess (trumpets) ; Ida Leidl (cello) ; David Leon Garcia (flute) ; Laura Espinoza (fagott) ; Philip Dimitri Karajev (violine) ; Fabio Devigili (sax) ; Nikola Stanošević (synths)

  Imao sam priliku i čast slušati ovaj bend uživo. Bilo je to 17-03-2017 na sceni BKC-a Tuzla. Već tada sam spoznao kvalitet koji karakteriše muziku ovog benda. Taj kvalitet održan je i u materijalu koji sačinjava album “Thrive“. Za razliku od tuzlanskog nastupa, ove kompozicije su obogaćene svirkom mnogobrojnih gostujućih muzičara. Pored većeg broja muzičara, muzika benda Frustrations ni jednog trenutka ne zvuči “pretrpanom“. Njihova zvučna slika je i nadalje kristalno jasna, donešena ekspresija svima razumljiva. Jasmin Sultanić, kao primarni autor – kompozitor, aranžer i producent, uz ostale iz benda Frustrations – ipak, najzaslužniji je za sve to. Naravno, on u tome ne bi uspio da uz sebe nije imao sjajan tim. Bar u Beču, muzičkoj prijestolnici muzike, ne manjka odličnih muzičara.

  Sama muzika, tematski, varira od kompozicije do kompozicije. Album sadrži šest instrumentala i svaka od ovih kompozicija je zasebna priča za sebe. Sve ih karakteriše čvrst i razigrani groove. Melodijske linije, bilo klavirske, gitarske ili odsvirane na duvačkim i gudačkim instrumentima, harmonski su bogate i razigrane. Ono što izuzetno cijenim kod ovog benda, optimistična je atmosfera njihovih kompozicija i ni jednog trenutka oni ne zalaze u “tamne” motive.

  Muzika benda Frustrations kao da je pravljena za film. Puna je raznovrsnih slika koje se same nameću svakom pažljivijem slušatelju. To je put koji članovima benda Frustrations otvara mnoga vrata. Ta njihova stilska otvorenost samo im može biti poticaj da idu dalje i da istražuju nove i nove muzičke puteve. Ne sumnjam da oni to neće i uraditi. Oni će nas i nadalje prijatno iznenađivati svojim izvanrednim muzičkim rješenjima.

  Frustrations – “Thrive” – 1. Thrive ; 2. Fusion ; 3. Ether ; 4. Hyperbola ; 5. About Everything ; 6. Last song

  Vezani link – FRUSTRATIONS (jazz bend) u Tuzli – Raport sa koncerta (Raport: Dragutin Matošević)
  Vezani link – FRUSTRATIONS – About everything won’t get us anywhere but here (Recenzija: Dragutin Matošević)

  https://www.facebook.com/frustrationsmusic / http://www.frustrations.at / https://store.cdbaby.com/cd/frustrations3 / https://www.facebook.com/SultanicJasminhttps://www.mustache-records.com /

  P.S.

  Frustrations sa ponosom ističu saradnju sa perkusionistom – Stephan Maass – koji im je pomogao u kompoziciji “Fusion“.

  Slijede i datumi nekoliko narednih koncerata benda Frustrations

  : 31.05.2018. – ZWE (Vienna, Austria)
  : 20.06.2018. – Szene, RAMBO AMADEUS & Frustrations as support (Vienna, Austria)
  : 17.07.2018. – Open air festival, Kaleidoskop, Tuzla, BIH

  YT – FRUSTRATIONS – Thrive (Full album)

  YT – FRUSTRATIONS – Fusion


  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  dragutin.matosevic@gmail.com