• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  FRUSTRATIONS – About everything won’t get us anywhere but here

  FRUSTRATIONS – About everything won’t get us anywhere but here

  FRUSTRATIONS – About everything won’t get us anywhere but here / S/r, 2015 / EP CD , digital / ambient, jazz-fusion / International

  Frustrations je novo ime na europskoj jazz sceni. Radi se o trojcu iz raznih zemalja, sa dva kontinenta, koji ujedinjenim snagama pronose svoj doživljaj jazza. Radi se o školovanim muzičarima. Često, ova opaska znači da je muzika takvih muzičara udaljena (nerazumljiva) od strane jazz konzumenata koji nemaju visoku muzičku naobrazbu. Da cijela stvar bude zakompliciranija – jedan od muzičara je iz Bosne i Hercegovine, drugi je iz Austrije, a treći je iz Argentine. Oni, svaki od njih, baštine različita kulturna nasljeđa koja nose u svojim genima. Reklo bi se – nemogući su spoj. Međutim, EP, koji je predmetom ove recenzije, dokaz je da ta kombinacija djeluje izuzetno perfektno.

  Frustrations - Lady in glassČlanovi trija Frustrations su: Joachim Huber (bass gitarista) ; Jasmin Sultanić (bubnjar) ; Rogelio Augustin Pererya (pianista). Nakon single izdanja, “About Everything”, oglašavaju se sa EP izdanjem, “About everything won’t get us anywhere but here”. EP sadrži pet kompozicija. Muziku, uglavnom, potpisuje bubnjar, Jasmin Sultanić, a aranžmane rade zajednički. Pomenut ću još i dva, za ovaj projekat, veoma bitna imena: Philipp Windsor Topolsky (umjetnički direktor) i Dražen Mulaosmanović (ko-producent).

  Razumljivo, zvukom pjesama dominira piano, ali je uloga bass gitariste i bubnjara veoma bitna za sveukupni muzički dojam. Kao ekipa, dobro su uigrani i odlično se nadopunjuju. Bogatstvu njihove muzike doprinose sitni etno elementi koji ovlaš boje njihove kompozicije. Ti elementi ni u kom slučaju nisu dominantni. Više su tu kao višnja na vrhu torte.

  Frustrations su išli oprezno – prvo single, sada EP… htio bih ih ohrabriti da nam što prije pripreme kompletan album. Imaju, a i znaju, mnogo toga za pokazati.

  Frustrations ovih dana polaze na internacionalnu turneju. Provjerite mjesta i datume koja će posjetiti. Ako će biti u vašoj blizini, svakako posjetite njihov nastup.

  Vezani link: https://barikada.com/frustratioins-najava-turneje/

  frustrationsofficial.bandcamp.com /

  Frustrations – “About everything won’t get us anywhere but here” – 1. About Everything ; 2. Won’t Get ; 3. Us ; 4. Anywhere (live) ; 5. But here.

  https://soundcloud.com/frustrationband/sets/about-everything-wont-get-us

  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  II Tuzlanske brigade 15 75000 Tuzla
  Bosna i Hercegovina