• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  DOK 7 – Ni 5! Ni 6!

  DOK 7 – Ni 5! Ni 6!

  DOK 7 – Ni 5! Ni 6! / (Multimedia Music) 2014. / CD / Punk rock – SERBIA

  Niški sastav Dok 7 postepeno se i postupno kalio, i to na onaj najispravniji način, konstantnim svirkama, i testiranjem vlastitih mogućnosti u neposrednom kontaktu sa publikom. Bend sam upoznao na “Belgrade Demo Festu 2013”, gde su svojim nastupima naglasili izvođačku zrelost koja je rezultirala godinu dana kasnije objavljivanjem full-length izdanja za beogradskog izdavača “Multimedia Music”. Promocija albuma odigrala se na ovogodišnjoj Zaječarskoj gitarijadi.

  Dok 7 izvode energičnu varijantu punk rocka koja je u određenim segmentima dovoljno sirova, ali takođe sa vidljivim tragovima melodičnosti. Znaju da asociraju na street punk sastave, iako žanrovski više pripadaju nekoj “normalnijoj” opciji punk rocka. Tekstualne poruke su im otvorene, jasne i iskrene, bez obzira da li pričaju o socijalnim, lokalnim ili ličnim temama.

  spoljasnje za stampu

  “Ni 5! Ni 6” je album sa ujednačenim pesama koje su, koliko je to bilo moguće, pokušale da “preslikaju” atmosferu koju bend nudi na koncertnim nastupima. Ipak, ne toliko uspešno, jer prava slika o niškom kvartetu dobija se tek kada pogledate njihov nastup “uživo”. Poslednjih godina na ex-YU prostorima deluje ne mali broj sastava koji se žanrovski oslanjaju na formu punk rocka, kojem je i Dok 7 veran, i vidimo da je njihova mogućnost šireg proboja u određenoj meri – ograničena. Dok 7 su za da pokazali da su žilav i iskren bend, što je u ovoj fazi karijere i više nego dovoljno.

  www.facebook.com/Dok7punx / www.dok7punx.com

  YouTube – Dok 7 – Tu smo – (Official Video 2014)

  Zainteresovani za recenziju – oficijalno, demo, promo, live… (CD, DVD, LP, audio cassette…) izdanje (isključivo fizička kopija), poslati na:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
  e-mail: lokbis@hotmail.com
  Download izdanja se ne recenziraju