• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  DAMIR PUH – Predstavljanje

  DAMIR PUH – Predstavljanje

  DAMIR PUH – Predstavljanje

  – Damir Puh, rođen je 26. januara 1987. godine. Gitarista je i instruktor je sviranja gitare. Iz Makedonije je. Gitaru je počeo svirati u dobi od 13 godina, inspirisan brojnim classic-rock i blues izvođačima kao što su – Led Zeppelin, Deep Purple, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Black Sabbath, itd. Uglavnom, samouki je gitarist. Damir Puh je na početku “skidati” poznate kompozicije, međutim, tako je bilo sve dok nije otkrio svirače kao što su – Steve Vai, Joe Satriani i Yngwie Malmsteen… Od tada je počeo ozbiljnije razvijati i trenirati rutine sviranja.

  Damir Puh - 2Puh je u narednim godinama počeo svirati u nekoliko bendova, svirajući razne muzičke žanrove u klubovima i festivalima diljem Makedonije. Godine 2007. utemeljio je instrumentalni rock bend Parallel Universe. Jedan od njihovih najznačajnijih nastupa bio je na manifestaciji “Rock-Fest”, 2008. godine, na kojoj su se kvalificirali za finale i Damir Puh je osvojio nagradu kao “najbolji gitarist” na festivalu. Bend Parallel Universe dobio je vrlo pozitivne kritike u medijima i snimio je demo CD sa 3 kompozicije – objavljen 2009. godine. U želji da proširi svoju muzičku karijeru, Damir Puh je započeo praviti kompozicije koje je objavljivao na svom YouTube kanalu, a krajem 2009. godine postao je jedan od odabranih gitara instruktora u guitarmasterclass.net.

  U 2010. godini, sudjelovao je u “Master 2010” – gitarističkom takmičenju održanom u u Zagrebu (Hrvatska), kao jedan od šest odabranih finalista sa Balkana.

  Kasnije, 2010. godine, Damir Puh osvojio prvu nagradu međunarodnog natječaja gitarista organizovanog od strane web portala www.live4guitar.com . Početkom 2012. godine, osvojio je još jednu nagradu na gitarističkom takmičenju u organizaciji Anthony McLeoda.

  Juna 2014. godine, Damir je završio na 3. mjestu ukupno i kao pobjednik u kategoriji rock gitarista na natjecanja Lee Ritenour’s “Six String Theory”. Neki od sudaca tog takmičenja bili su su dobro cijenjeni u muzičkoj industriji, imena kao što su Steve Lukather, Joe Bonamassa, Joe Satriani, Brent Mason… među mnogim drugima.

  Avgusta 2014. godine, Damir Puh je izabran kao jedan od osam finalista u Guitar Idol 4 – najvećem svjetskom gitarskom natjecanju. Takmičari sviraju uživo u dvorani London Olympia u Londonu, u sklopu završne večeri.

  Tokom svojih godina kao svirač, Damir Puh je, također, član nekoliko “top-40” cover bendova i uvijek je imao nekoliko studenata koji mu dolaze u na nastavu.

  Trenutno, on je dio projekta snimanja “Bondi Blue”. Uspjeli su samoizdati 3 single izdanja pod njihovom bivšem imenom – Omnia. Damir Puh, također, u procesu je pisanja materijala za svoj prvi solo album.

  artistecard.com/damirpuh / www.facebook.com/puhdamir

  YouTube – Damir Puh – Flathead (Guitar Idol 4 finalist)

  YouTube – Bondi Blue – Wild World (Mr.Big / Cat Stevens – cover by Nataša Mihajlova – vocals ; Damir Puh – guitar)