• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Lijevi banner »

  3. BDFL – Sedmo takmičarsko veče

  3. BDFL – Sedmo takmičarsko veče

  3. BDFL – Sedmo takmičarsko veče

  Klub “Danguba”, Beograd, sreda, 01.04.2015. godine

  U sredu, 01.04.2015. godine, održano je sedmo, pretposlednje kvalifikaciono veče ovogodišnjeg “BDFL”-a uz učešće šest sastava. Konkurencija, kao i prikazani kvalitet izvođača, bili su na zavidnom nivou, te je žiri odlučio da, praktično, svi akteri dobiju šansu da se nađu u sledećem krugu, odnosno četvrtfinalu.

  Najveći broj glasova publike dobio je kraljevački sastav Krstaši. Postavu čini starija i iskusnija ekipa, a u osnovi njihovog pristupa prepliću se punk i tvrđe rock varijante. Izveli su i interesantnu verziju Balaševićevog songa – “Računajte na nas”.

  Po odluci žirija, beogradski trio NoYz pobednik je večerašnjeg happeninga. Sa pauzama, bend postoji od 2004-e godine, a njihova varijanta grungea miksana sa brojnim drugim detaljima, od metala preko alter i 90’s rocka, izvedena je na bučan, ali ništa manje rafiniran i isto tako ubedljiv način. Zrelost i formiranost grupe je evidentna, i u to se mogla uveriti i publika u Klubu “Danguba”.

  Kombinovanjem glasova žirija i publike u sledeći krug ušli su Zbedem iz Čačka, po godinama i stažu mladi, više dečaci nego momci, i beogradski band BadHead. Zbedem kombinuju elemente metala i punka, koji su čvrsto odsvirani i interpretirani, sa jakim energetskim i emotivnim nabojem. Voljni elemenat je takođe izražen kod Čačana, i može se reći da imaju jako dobru osnovu za dalju nadgradnju.

  Band BadHead izvodi varijantu rocka, takođe tvrdo odsviranog i postavljenog, a i za njih se može reći da su unutar priređenog koncepta uvežbani i usvirani.

  Northern Revival iz Novog Sada, koji su, inače, svojim nastupom otvorili ovo veče, na terenu su stoner southern metala. Ima tu još određenih dodataka, i reč je o sasvim izgrađenom bendu koji ima prepoznatljiv stil.

  Mentalna korekcija iz Beograda izvode kombinaciju rock and rolla tretiranog na “garage” način, sa “prljavim” rifovima i nepoliranim gitarskim frazama. Već duže vreme u Beogradu, od ovdašnjih sastava, nisam čuo jedan bend koji u pristupu ima puno garage elemenata, a momci iz Mentalne korekcije pomenutu formu izvode na sopstveni, u određenoj meri, specifičan način. Ova dva poslednja navedena sastava ” viđena” su za baraž.

  Sve u svemu, bilo je ovo vrlo jako kvalifikaciono veče. Poslednje, pred četvrtfinale, održaće se u četvrtak, 02.04.2015. godine, na starom mestu, u “Dangubi”…

  Autor priloga:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33,
  11080 Zemun, Srbija