• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  3. BDFL – Polufinale, Drugo veče

  3. BDFL – Polufinale, Drugo veče

  3. BDFL – Polufinale, Drugo veče

  Klub “Sioux” (ex “Lađa”), Beograd 16.05.2015. godine

  U subotu, 16-og maja 2015. godine, održano je drugo Polufinalno veče ovogodišnjeg “BDFL”-a. Kao što je bilo najavljeno, učestvovalo je 5 sastava, a gostujući član žirija bio je Vuk Protić, etablirani beogradski producent, inače član sastava Feud.

  Pobednici, po sudu žirija, su beogradski sastav Revolt X, koji su ove večeri imali priliku da zatvore manifestaciju. Sjajan nastup, kako vizuelno, tako i izvođački, jedna varijanta modernog metala kombinovanog sa industrijal i tkzv. horror-rock elementima, sugestivni tekstovi, ubedljivo vokaliziranje. Njih ćemo videti u finalu, kao i vršački žensko-muški duo – J & M – koji idu kombinacijom glasova žirija i publike. Bass and drums, noise, sa alter opcijama, takođe, autorski vrlo interesantno. Tokom dosadašnje faze takmičenja karakterisali su ih vrlo ubedljivi nastupi.

  Krstaši iz Kraljeva imali su, po tradiciji, najveću podršku publike i njihova old school varijanta punk rocka, razrađena je i izražajno jasna.

  “BDFL” se, nažalost, morao okončati za Novosađane iz sastava Nova, koji su večeras imali i možda najubedljiviji nastup posmtran kroz sve faze takmičenja, kao i za bend iz Starčeva – Kreativni nered, koji su tokom ovogodišnje manifestacije stekli simpatije publike i auditorijuma koji je podržao njihove interesantne vizuelne nastupe i britke i melodične songove.

  Treće polufinalno veče 3. “BDFL”-a održaće se u petak, 22-og maja 2015. godine, na istom mestu.

  Autor priloga:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33,
  11080 Zemun, Srbija