• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  3. BDFL – Osmo takmičarsko veče

  3. BDFL – Osmo takmičarsko veče

  3. BDFL – Osmo takmičarsko veče

  Klub “Danguba”, Beograd, četvrtak, 02.04.2015. godine

  Osmo, poslednje kvalifikaciono veče ovogodišnjeg “BDFL”-a, održano je na starom mestu, u beogradskom Klubu “Danguba”, uz učešće 5 sastava. Prisustvovao je do sada najveći broj publike koja je svoje glasove dala različitim favoritima i miljenicima.

  Najviše podrške od strane prisutnih imali su Beograđani iz benda – Doručak na travi. Vrlo interesantan alter rock sa uticajima preuzetih iz 80-tih i 90-tih godina, i zanimljiva obrada songa “Teške boje” – Gorana Bareta i Majki, pokazali su da je reč o sastavu ozbiljnih namera, kojem je ovo bila verovali ili ne, prva zvanična svirka.

  Pobedu žirija odneo je sremsko mitrovački sastav Shejdi Kruu, sa svojim viđenjem rap corea. U postavi imaju dva pevača, a sastav je uigran i usviran.

  Phobos iz Beograda, bend oslonjen na metal kao formu, ide dalje kombinacijom glasova žirija i publike, a i za njih se može reći da im je nastup bio dovoljno ubedljiv i konkretan.

  DNK iz Vršca, koji u postavi ima dve pevačice, bend je koji ide u baraž. Kombinuju više stilskih varijanti od alter rocka do grunge i drugih opcija. Pesme su im po načinu izvođenja raznorodne, kao i aranžmanska rešenja.

  As Beauty Revels iz Kragujevca sa svojim metalcore pristupom, i pored izraženog voljnog elementa, nije uspeo da prođe u sledeći krug.

  3. “BDFL” se nastavlja 15.04.2015. godine i seli u prostor “Sioux 2” u “Skadarliji”. Kreću četvrtfinalne večeri i nova uzbuđenja…

  Autor priloga:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33,
  11080 Zemun, Srbija