• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  3. BDFL – Četvrtfinale, Petak, 4. veče

  3. BDFL – Četvrtfinale, Petak, 4. veče

  3. BDFL – Četvrtfinale, Petak, 4. veče

  Klub “Sioux Rock”, Beograd, petak, 24.04.2015. godine

  U petak, 24.04.2015. godine, održano je četvrto, pretposlednje Četvrtfinalno veče ovogodišnjeg “BDFL”-a. Bio je ovo happening u znaku tvrđeg zvuka, odlične sviračke i drugarske atmosfere, uz prisustvo, nažalost, malog broja publike, koja je zdušno bodrila sve aktere, dajući im podršku.

  Pet od 7 sastava su na terenu extreme metal i core varijanti. Samo sva su okrenuta stilski nešto blažoj varijanti. To su Noyz i Last Thrill, oba iz Beograda, koja, nažalost, nisu uspela da odu u sledeću fazu, odnosno u polufinale.

  Treći bend kojeg nećemo gledati u novom krugu je odličan sastav iz Jagodine – Chaosium – koji, da se našao u nekom drugom “okruženju”, verovatno bi izborio učešće u polufinale.

  Pobednici publike su momci iz sastava Phobos. Ubedljiva i inspirativna svirka, puno emocija, sve na jednom mestu… bend pod konac usviran i uigran.

  To isto važi i za, takođe beogradski bend – Revolt – koji svoj rock sound kombinuje sa industrial i metal elementima. Vizuelno su atraktivni, tekstovi zanimljivi, jednom rečju sastav koji u autorskom smislu ima šta da kaže. Oni idu u polufinale kombinacijom glasova žirija i publike.

  A pobednici žirija su Valjevčani – Y.O.X. – koji su bili i poslednji band na “stage”-u ove večeri. Extreme metal i core, sjajno vokaliziranje i takođe, usviranost kojoj se nema šta zameriti.

  U baraž idu Zrenjaninci – Desolation – bend koji isto tako kombinuje extreme metal i core varijante.

  Poslednje Četvrtfinalno veče je u subotu, 25.04.2015. godine, na istom mestu…

  Autor priloga:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33,
  11080 Zemun, Srbija