• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  3. BDFL – Četvrtfinale, 2. veče

  3. BDFL – Četvrtfinale, 2. veče

  3. BDFL – Četvrtfinale, 2. veče

  Klub “Sioux”, Beograd, Ponedeljak, 20.04.2015. godine

  U ponedeljak, 20. aprila 2015. godine, održano je drugo kvalifikaciono veče 3. “BDFL”-a. Uzavrela atmosfera i podrška bendovima nije izostala, i tako je bilo od početka do kraja.

  Po glasovima publike pobedio je DNK iz Vršca, koji u postavi ima dve pevačice. Njihova varijanta melodičnog pop rocka i power popa uvežbana je i uigrana. Kratak ali ubedljiv nastup bio je sasvim dovoljan pokazatelj njihovih trenutnih mogućnosti, koje izgleda nisu male.

  Nešto manje navijača od Vrščana i Vrščanki imali su Čačani iz grupe Voajer. Manje glasova da, ali bučniju publiku koja ih je zdušno bodrila, tokom svih izvedenih songova. Euforično i energično sviraju, i prikazanom željom amortizuju neko druge nedostatke, naročito vidljive u neiskustvu.

  Organizam iz Beograda “viđen” je za baraž, a njihov sound se oslanja na atmospheric elemente i sugestivne tekstualno-muzičke radove.

  Atmospheric elemente poseduje i stilski pristup benda iz Požege – Oko Alefa, koji zajedno sa Buč Kesidiem iz Pančeva i njihovom varijantom rock/popa, nije uspeo da prođe u sledeći krug.

  Simpatije i glasove žirija, kao i pobedu odneo je beogradski sastav – Kasirke, kvartet u postavi, čija varijanta rocka je ove večeri ubedljivo interpretirana i sigurno izvedena.

  3. “BDFL” se nastavlja u sredu, 22.04.2015. godine, na istom mestu.

  Autor priloga:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33,
  11080 Zemun, Srbija