• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  ŽIVI ZID – Kdo smo mi!?

  ŽIVI ZID – Kdo smo mi!?

  ŽIVI ZID – Kdo smo mi!? / (Front Rock) 2015. / CD / punk – SLOVENIA

  Štajerski akt, Živi zid, formiran je 1999-e godine, a priču je pokrenuo bubnjar sastava CZD – Franci Novak Fojtl, koji se u ovoj grupi prebacio na sviranje gitare. Deluju u formaciji kvarteta, a bend još čine: pevačica Edita Lidner, basista Uroš Lidner Pinč i bubnjar Boštjan Hozjan Boško. 2009-e imali su pripremljen Demo, a 16 godina nakon osnivanja, realizuju prvo albumsko ostvarenje i reč je o CD-u naziva “Kdo smo mi!?”, na kojem se našlo 13 songova.

  Zivi_zid_-_Kdo_smo_mi..CDCoverŽivi zid u izražajnom smislu izvode varijantu punka, rekao bih starije, tipično slovenačke škole, kojeg kombinuju sa povremenim punk/rock prelazima i ublaženim core detaljima. U tekstualnom smislu “opslužuju” teme koje se tiču unutarnjih problema/pitanja, one sa političkom i socijalnom konotacijom, kao i one lokalnog pristupa. Songovi su često “istrzani”, prekidani različitom dinamikom i motorikom. Primetan je, takođe, izražen “nihilizam” u vokalu Edite Lidner, kao i prelazi iz bržeg u umerenije “harmonske” tokove.

  Živi zid su interesantan akt, maniristički izgrađen, prihvatljiv naročito onoj publici kojoj srca kucaju za starijom školom slovenačkog punka. U određenoj meri njihov album je takođe višeslojan i zahteva češća preslušavanja…

  www.ljudmila.org/zivizid

  YouTube – Živi zid – Živi zid & KUD Zrak

  Želite recenziju? Oficijalna, demo, promo, live… (CD, DVD, LP, audio cassette…) izdanja (isključivo fizičke kopije – download izdanja ne recenziram), pošaljite na:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija