• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  ZAGREB – Mega Muzika Awards 2015

  ZAGREB – Mega Muzika Awards 2015

  ZAGREB – Mega Muzika Awards 2015 (raport)

  U utorak, 24.11.2015. godine, u zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar održana je 12. dodjela glazbenih nagrada Mega Muzika Awards. Nagrade se dodjeljuju u suradnji glazbenog dućana Mega Muzika te Fender korporacije koja osigurava nagrade i svojim imenom ovoj nagradi daje posebni legitimitet. Nagrade se dodjeljuju glazbenicima i institucijama koji su svojim radom tokom tekuće godine dali veliki doprinos na području rock, blues i jazz glazbe u Hrvatskoj. Ove godine nagrade su dodiljene u 13 kategorija i to u 6 instrumentalnih (električna gitara, akustična gitara, bass gitara, klavijature, usna harmonika i bubnjevi), zatim za vokal, mladi bend, grupu, festival, rock klub, blues jazz klub te za filmsku glazbu.

  MM 2015 - Logo

  Nagradu za doprinos sviranja električne gitare ovo godine je dobio Robert Krkač, mnogima poznatiji kao gitarist grupa Drugi način, Film i Telefon Blues Band, a danas vodi sastav Bobbie Levin s kojim je izveo tri skladbe. Priznanje za akutičnu gitaru dobio je svjetski priznati finger picking gitarist, Damir Halilić Hal. Matija Dedić, svjetski priznati jazz pianist, dobio je priznanje za doprinos postignut sviranjem klavijatura. Jan Ivelić, mladi bubnjar iz Splita koji iza sebe ima već popriličnu listu suradnji s imenima poput Oliver Dragojević, TBF, Luky, Miro Tabak… primio je priznanje za doprinos ostvaren sviranjem bubnjeva. Nastupio je sa sastavom Zvonimira Bučevića Buća, Bućersi. Mladenu Puljizu, pjevaču grupe Boa, kojeg se sjećamo po nezaboravnim hitovima poput “Milion”, “Tako lijepa” ili “Svi tvoji poljupci”… dodijeljeno je priznanje za vokalni doprinos hrvatskoj rock glazbi.

  Damir Halilić Hal

  Damir Halilić Hal

  Krešo Oremuš, u pratnji zagrebačkih kauboja Picksiebnera, uveselio je i rasplesao prisutne i tako dokazao da priznanje za doprinos hrvatskoj rock i blues sceni za sviranje usne harmonike je bilo uistinu zasluženo. Nagradu za mladi band dobio je sastav Band Bang, a nagrada za rock sastav dodijeljena je virovitičkoj grupi Vatra. I kao što reče voditelj programa, Gordan Penava Pišta, u najavi njihovog nastupa: “Prekrasno je kada jedan sastav iz male sredine kao što je Virovitica svojim radom, kvalitetom i upornošću postane jedan od najpopularnijih rock sastava u Hrvatskoj“. To su potvrdili i svojim nezaboravnim akustičnim nastupom.

  Nagradu za izniman doprinos i utjecaj rock glazbe u kategoriji bass gitare dobio je bass gitarista Parnog valjka, Zorislav Preksavec Preksi. Njemu je Fender Europe dodijelila i priznanje ENDORSEROM Fender brenda za bass gitaru. To isto priznanje, ali za gitaru, dodijeljeno je i legendarnom Vedranu Božiću koji je imao čast biti prezenter novog Fenderovog brenda “Jimi Hendrix Stratocaster”, na kojoj je sa svojim sastavom, Rock Masters, izveo nekoliko Hendriksovih nezaboravnih pjesama.

  Mega Muzika Awards nije nagrada koja se dodjeljuje samo glazbenicima, nego se skreće pozornost i na druge doprinose na području rock, blues i jazz scene u Hrvatskoj. Tako su ove godine priznanja dobili Zoran Bručić i Željko Miloš za glazbu iz filma “Diploma za smrt”, zatim rock festival “Velika rock eksplozija” te klubovi “Siscia Jazz Club” iz Siska te “Vintage Industrial Bar” iz Zagreba u kome se, evo već drugu godinu, održala i ova dodjela nagrada Mega Muzika Awards.

  Vrijedno je spomenuti da je Fender korporacija, ne samo moralno stala iza ove nagrade, nego su i pripremili nagrade, mala originalna Fender pojačala, a na dodijeli je bio nazočan i njihov predstavnik, Andrej Mihal. I za kraj, svakako, velika zahvalnost ide osoblju Mega muzike na čelu s bračnim parom Dokuzović bez čijeg beskrajnog entuzijazma ove nagrade ne bi ni bilo.

  YouTube – Damir Halilić Hal – Mare nostrum (2014)

  YouTube – Vedran Božić & Rock Masters – White Room (Cream cover, Split, 03.07.2015.)

  YouTube – Matija Dedić – Kuća pored mora (Arsen Dedić cover, 2005. godine)

  Autor priloga:
  Slavko Nedić
  Glazbeni urednik HKR-a, Zagreb
  Zagreb, Hrvatska