• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  UZEMLJENJE – Mehanizam

  UZEMLJENJE – Mehanizam

  UZEMLJENJE – Mehanizam / Self – released, 2014. / CD / rock, alter rock / SRBIJA

  Sastav Uzemljenje postoji nekoliko godina unazad, a svoje prve, uslovno rečeno, značajnije korake u građenju karijere, imao je nastupima na prvom “BDFL”-u 2013-e godine. Plasirali su se u finale gde su po izboru žirija osvojili treće mesto. Te, 2013-e, nastupaju i na završnim večerima “Zaječarske gitarijade”. Nakon konstantnog muziciranja i određenih personalnih promena, beogradski kvartet tokom druge polovine 2014-e, objavljuje u sopstvenoj režiji album naziva “Mehanizam”, na kojem se našlo 9 songova.

  UZEMLJENJE..CDCoverBend predvodi pevač i gitarista Dejan Milošević, koji je centralna figura postave. Milošević “distribuira” vrlo lične, dobrim delom proživljene i iskrene tekstove, a obrađuje teme koje se nalaze u njegovom i ovdašnjem okruženju. Tekstovi imaju emotivan i sugestivan pristup i predstavljaju prepoznatljivo oružje grupe. U sviračkom smislu Uzemljenje izvode varijantu rock / alter rocka izrazito gitarski obojenog, gde se, takođe, puno pažnje pridaje aranžmanima, i jednoj prisutnoj, rekao bih, izvođačkoj intuitivnosti, kao i samom raspoloženju aktera.

  Uzemljenje treba doživeti “uživo”, ali mišljenja sam i da je studijska forma sasvim dovoljna da se uverite o potencijalima i mogućnostima grupe. Beograđani su uživo siguran bend,i njihov “koncept” je jasan i očigledan. Jednostavno, spadaju u onaj red sastava koji ćete ili prihvatiti ili odbaciti. Deluje da se sama promocija ovog izdanja ne “odrađuje” na izgledniji način, možda i objektivne okolnosti ne omogućavaju relevantniji marketing, što je u svakom slučaju šteta.

  Uzemljenje zaslužuju šansu, bez obzira da li imate ili ne, afinitete prema muzici iza koje stoje…

  www.uzemljenje.net

  YouTube – Uzemljenje – Mehanizam

  YouTube – Uzemljenje – Amnezija – Ni po jada

  Želite recenziju? Oficijalna, demo, promo, live… (CD, DVD, LP, audio cassette…) izdanja (isključivo fizičke kopije – download izdanja ne recenziram), pošaljite na:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija