• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  TROVAČI – Aprililili

  TROVAČI – Aprililili

  TROVAČI – Aprililili / (GMO) 2015. / CD / ska, reggae, punk – GERMANY

  Iz Dusseldorfa dolazi bend naziva Trovači, čiji nukleus od četiri člana (izuzimajući duvačku sekciju) čini ekipa sa ovih prostora – Danko Rabrenović, Boris Rabrenović, Atila Djember i Aleksandar Glišić. Njihova diskografska karijera krenula je 2004-e godine albumom “Balkanplatte”, da bi se nastavila 2007-e godine izdanjem “Kuku Lele”. Godine 2010-e izlazi album “Malo Morgen”, a nedavno je objavljen još uvek svež CD čija je koncertna i medijska promocija tek krenula – “Aprilili”.

  Trovaci - CDTrovači su muzički vedar, ali konceptualno i izražajno nikako neozbiljan akt. Kombinuju elemente ska-reggae-e i punka, dodao bih, uz neizbežne dodatke ovdašnje novotalasne i post novotalasne priče. Uz naizgled lako svarljive i i stihovno lirične tekstove, Trovači komuniciraju sa ovdašnjom realnošću, socio-političkim i urbanim fenomenima. Plesni i ništa manje melodičan prefiks prati kompletan materijal sa albuma, koji u navedenoj varijanti lako ulazi u uho, ali i tera na razmišljanje i analizu. No, uvek je pozitivno kada one, uslovno rečeno, teže teme prati melodičan, plesni i slušljiv materijal.

  “Aprilili” je odlično producirano ostvarenje, koje bend isporučuje na srpskom, hrvatskom, nemačkom i engleskom jeziku. Songova ima 11 i skoro ništa manje radijski prihvatljivih pesama, od kojih, uz potencijalno adekvatniji medijski angažman, veći broj njih bi lako mogao “saživeti” u masama. Dobro, da ne preteram, masovnost više nije izgledna pojava u novijoj popularnoj (neestradnoj) kulturi, ali ako vam se ukaže prilika “probajte” Trovače, i nećete ih se lako otarasiti…

  www.trovaci.de

  Želite recenziju? Svoja oficijalna, demo, promo, live… (CD, DVD, LP, audio cassette…) izdanja (isključivo fizičke kopije), poštom slati na:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
  Download izdanja se ne recenziraju