• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  THUNDERSTEEL – The Exorcism

  THUNDERSTEEL – The Exorcism

  THUNDERSTEEL – The Exorcism / (Tmina Records) 2015. / CD / heavy, power, thrash, speed metal – SERBIA

  Iz Novog Sada dolazi sastav Thundersteel, koji je u poslednje vreme skrenuo pažnju javnosti u Srbiji zaintersovanu za dešavanja unutar metala kao žanrovske forme. Bend postoji relativno kratko vreme, tačnije, od 2012-e, i najpre su počeli kao cover akt, da bi se ubrzo okrenuli kreiranju vlastitog materijala. U sopstvenoj režiji objavljuju Demo EP naziva “Meeting In Hell”, a od 2013-e kreću pedantnom pristupanju realizaciji pesama koje će se naći na debi full-length albumu.

  THUNDERSTEEL - CD“The Exorcism”, u formi CD-a, objavljuje Tmina Records. Sastav songove interpretira na engleskom jeziku, a predstavili su se kroz 10 numera. Sam album je produkcijski, tehnički, vizuelno urađen po manirističkim standardima i tu se nema šta zameriti, čak šta više, bend i ekipa oko njih dobijaju pohvalne epitete. Sam sound predstavlja kombinaciju heavy/power/speed/thrash elemenata, dodao bih, izraženo starije škole. Izuzetno su melodični i svirački precizni. Problem donekle može predstavljati isuviše velika okrenutost pomenutim manirističkim detaljima i žanrovskim trikovima. Dodao bih takođe, da malo više autorske originalnosti ne bi škodilo, mada ponavljam, tehnički i, dodao bih takođe, profesionalno, bend zvuči ubedljivo i formirano.

  Koncertna promocija kreće uskoro, a Thundersteel, kako stvari stoje, spremni su da se u što boljem svetlu predstave zainteresovanom auditorijumu…

  www.facebook.com/thundersteel.ns

  YouTube – Thundersteel – The exorcism… (Album, out Spring 2015)

  YouTube – Thundersteel – Sail away (“The exorcism”, 2015)

  Želite recenziju? Oficijalna, demo, promo, live… (CD, DVD, LP, audio cassette…) izdanja (isključivo fizičke kopije – download izdanja ne recenziram), pošaljite na:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija