• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  THE RED ROOSTERS – You Can’t Keep A Good Man Down (single)

  THE RED ROOSTERS – You Can’t Keep A Good Man Down (single)

  THE RED ROOSTERS – You Can’t Keep A Good Man Down (single)

  Konačno smo dočekali i službeno hrvatsko izdanje singla “You Can’t Keep A Good Man Down” osječkog rock sastava The Red Roosters. To je pjesma u izvornom rock’n’roll stilu, a govori o ustrajnosti i neodustajanju unatoč svim preprekama. Autor glazbe i teksta je Ljudevit Laušin, gitarist i glavni vokal benda. Pjesma je snimljena u zagrebačkom studiju poznatog bubnjara, beatboxera i producenta, Ante Prgina Surke. Sami kažu da je to njihova najspontanija, najžešća i najbrže dovršena studijska snimka do sada. Cijela je snimljena u jednoj večeri (zadnje dionice snimljene su pri svijetlu prvih zraka jutarnjeg sunca), te se ta neposrednost i intenzivna energija svakako mogu osjetiti u samom zvuku i energiji pjesme.

  The Red Roosters je bend koji je sklon izvornom zvuku i organskoj produkciji. Njegov stil je mješavina raznih utjecaja, od starog rock and rolla i bluesa, preko soula te Dylanove fuzije folka i rocka, do žešćeg zvuka garažnog rocka. Video spot je snimao i montirao Mario Miloloža, a za koncept priče odgovoran je Ivan Kristijan Majić. U spotu glumi mlada osječka glumica Lovorka Trdin, a za poseban retro touch zaslužan je i old timer Ford Mustang iz ’63. Video je sniman u Baranji i Osijeku, a završni kadar na krovu jednog od najviših nebodera u Osijeku.

  Nakon objavljivanja singla za etiketu Intek Music, bend The Red Roosters svakako planira dovršiti album tijekom ove godine, a na njemu će se naći stilski raznolik glazbeni materijal. Roostersi su svoju reputaciju stekli prvenstveno zbog svojih odličnih nastupa uživo i fenomenalne energije koju znaju podijeliti s publikom. Izlazak singla i video spota, te najava albuma svakako će biti povod za još veću koncertnu aktivnost tako da planiraju još više koncerata i druženja s publikom. Uživo ih se može čuti već 4. svibnja 2019. godine u Osijeku, gdje će zasvirati u sklopu Osijek Craft Beer Festivala.

  BOGRAFIJA BENDA THE RED ROOSTERS
  The Red Roosters dolaze iz Osijeka i već od svojih prvih nastupa održanih na lokalnim pozornicama publici je bilo jasno da se radi o energičnom i entuzijastičnom bendu koji oduševljava svojim autorskim pjesmama jednako kao i obradama davno zaboravljenih skladbi svojih glazbenih uzora. Svoj razvoj gradili su polako i temeljito. Najprije su osvojili domaću publiku u Osijeku i Slavoniji, a kada su prvi put došli u Zagreb, dobar glas o njima pročuo se po cijeloj Hrvatskoj. Dojmovi su uvijek bili isti – čista energija, totalna posvećenost glazbi koju izvode (i slušaju) te tvrdoglavo držanje svog pogleda na svijet, a u slučaju Roostersa to ponajprije znači stavljanje naglaska na vlastite pjesme koje pišu na engleskom, unatoč brojnim prigovorima i prijedlozima domaćih managera i diskografa da pokušaju prepjevati svoje uratke na hrvatski kako bi bili ‘općeprihvaćeni‘.

  Ustrajnost se, ipak, isplatila te ste tijekom godina Roosterse i njihove pjesme, osim na brojnim nastupima, mogli čuti i vidjeti na brojnim radio i TV postajama diljem Hrvatske i šire. Godine 2009., bend je dobio priznanje u obliku nagrade “Mega muzike” i HGU-a kao Najperspektivniji mladi sastav. U proljeće 2010., Roostersi su otišli korak dalje ostvarivši svoju ambiciju o proboju na inozemnu scenu. Dobili su ponudu za svirku u Londonu nakon što je Rob Bailey, promotor kluba “The Blues Kitchen” čuo autorske pjesme na njihovom internet profilu. Nakon tri odrađena nastupa u srpnju 2010., bend se vratio u Hrvatsku sa sjajnim dojmovima i kritikama engleske publike uz ostvarene brojne kontakte za skori koncertni povratak u Englesku. Uslijedile su brojne svirke u Osijeku i okolici, u zagrebačkom Klubu Boogaloo, na županjskom Sugar Cube Festivalu te nastup na Santa Magdalena Blues Festivalu, a početkom ljeta 2013., Roostersi se ponovno vraćaju svirati u London na kvalifikacijama za veliki svjetski festival “Benicassim“.

  Krajem iste godine, bend objavljuje spot za pjesmu “Send Her Back” koji je bio vrlo zapažen od strane hrvatskih i inozemnih medija uz konstatnu koncertnu promociju. Početkom 2014., Roostersi su dobili poziv s HRT-a da svoj autorski rad predstave uživo u praktički jedinoj glazbenoj emisiji te vrste u Hrvatskoj – popularnoj “Garaži“. Uz entuzijastičnu potporu publike koja je ispunila studio, bend je pokazao zavidnu sviračku formu, s lakoćom prolazeći kroz stilski vrlo raznolik set od 6 pjesama, u što su se mogli uvjeriti svi zainteresirani gledatelji kada je ta epizoda “Garaže” emitirana na HRT-u.

  Uz ostale nastupe, treba istaknuti da su Roostersi u pravilnim razmacima gosti u jednom od najvažnijih klubova u regiji, a to je zagrebački “Vintage Industrial Bar“. Band je tamo rado viđen već od samih početaka kluba (početak 2013.), a svaki nastup do sada je bio pravi rock and roll tulum koji kao gosti su znali uveličati legendarni hrvatski rock glazbenici, prijatelji i ljubitelji benda (Vlatko Ćavar BradaPsihimodo Pop, Kruno DomaćinovićMajke, Zoran Čalić…).

  Godine 2015., Roostersi su doživjeli još jedan fenomenalan inozemni uspjeh – ugledni engleski glazbeni magazin “Vive Le Rock” na javnom natječaju odabrao je upravo njihovu pjesmu, “You Can’t Keep A Good Man Down” i objavio je na popratnom CD-u koji svaki mjesec prilažu uz sam časopis.

  Nakon brojnih kultnih klubova i festivala diljem Hrvatske i inozemstva, bend je u proljeće 2016. dobio ponudu za svirku u jednom kazalištu! Naime, HNK u Osijeku ih je angažiralo kao sastavni dio komedije engleskog autora Richarda BeanaJedan čovjek, dva šefa” (“One Man, Two guvnors“) te se time bend imao priliku predstaviti novom profilu publike.

  Da istaknemo – The Red Roosters u travnju 2019. izdaju singl i videospot “You Can’t Keep A Good Man Down” za glazbenu etiketu Intek Music.

  The Red Rooster su – Ljudevit Laušin (lead vocal, guitar) ; Josip Horvat (guitar, back vocal) ; Marijan Gašparović (bass) ; Luka Kolak (drums, back vocal)

  Foto – Igor Valeri

  https://www.facebook.com/thered.roosters.56 /

  Vezani link – THE RED ROOSTERS – Send Her Back (Recenzija: Dragutin Matošević)

  YT – The Red Roosters – You Can’t Keep A Good Man Down