• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  MIHAEL PLANTAK – Songs Past

  MIHAEL PLANTAK – Songs Past

  MIHAEL PLANTAK – Songs Past / Intek Music, 2023 / Dig / pop rock / Hrvatska

  Mihael Plantak – pohađao je Muzičku školu u Varaždinu – studirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, živi u mjestu Hrašćina, Krapinsko-zagorska županijia, Hrvatska.

  Mihael Plantak objavio je svoj četvrti album – “Songs Past” – na kojem se nalazi deset pjesama, te prateći videospot za pjesmu “I Can’t Believe“. Mihael je autor svih deset pjesama na albumu koji je ujedno sam snimio i producirao u svom kućnom studiju. Prošle je (2022.) godine diplomirao klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a kao klasični klavirist nastupao je na brojnim koncertima i natjecanjima diljem Hrvatske, Slovenije i Italije na kojima je osvojio brojna priznanja i nagrade.

  Kroz cijelo školovanje, zapravo, pratila me je klasična glazba, ali to nije ono u čemu se najviše pronalazim. Odrastao sam uz bendove Nickelback, Daughtry, Poets of the Fall, David Maxim Micic, Jakub Zytecki i druge uz koje sam i zavolio progresivni rock i metal glazbu. ‘Songs Past je rock album, a svaka pjesma nosi neku svoju priču. Dosta su dugo te pjesme čekale da ih napokon objavim. ‘I Can’t Believe’ napisao sam kad sam imao 12 godina. Na albumu je nekoliko pjesama s ljubavnom tematikom, a to su, zapravo, priče o dječačkoj zaljubljenosti u tinejdžerskim danima. Neke od njih govore i o anksioznosti kod mladih, o neuklapanju u društvo, o traženju neke emocionalne i mentalne slobode“, kaže Mihael.

  Samostalno je do sada objavio tri albuma, u ambijentalnom progresive metal stilu, a novi album, “Songs Past“, njegova je prva saranja s firmom Intek Music. Najčešće nastupa sam uz klavir ili gitaru, a uskoro planira i koncertno predstaviti novi album s bendom koji je nedavno okupio.

  DiskografijaTo Look Inside (Dig, Jun 2019) ; Who Are You? (Dig, Jul 2020) ; A Walk (Dig, Mar 2021) ; Songs Past (Dig, Intek Music, Feb 2023)

  Desilo se upravo ono što sam jučer napisao pišući o izdanju – LJUBIČICE – “Dok čekamo pad”. Iako je ovo već četvrto diskografsko izdanje koje potpisuje Mihael Plantak, za njega sam čuo upravo zahvaljujući činjenici da je prvo njegovo izdanje koje ima zvaničnog izdavača, Intek Music, i da je informacija o tom albumu, upravo zahvaljujući promo kontaktima firme Intek Music, došla i do mene. Srećan sam zbog te činjenice jer sam dobio priliku upoznati muzički rad veoma darovitog i interesantnog mladog muzičara.

  Mihael Plantak spada u onu grupu muzičara koji posjeduju neophodni kvalitet, ali im neizostavno treba i dostojna medijska pažnja. On to zaslužuje tim više što je i kantautor, a sam materijal je nastao u njegovom kućnom studiju. Rijetki su umjetnici koji prema samim sebi imaju “stroga” pravila i koji uspješno kanališu svoje muzičke mogućnosti. Mihael je u svojim naumima potpuno uspio. Mislim da je već ovo dovoljno da vas navede da obratite pažnju na njega i njegov rad.

  Mihael Plantak – “Songs Past” – 1. I Can’t Believe ; 2. Never ; 3. Why Did you Have to Leave ; 4. Find Myself ; 5. If I Could Choose ; 6. I’ve Seen No Love ; 7. Nobody Around ; 8. Breakin’ Me ; 9. Sometimes ; 10. Somewhere

  Foto – Melani Krog

  https://www.facebook.com/mihael.plantak.10 / https://bfan.link/songs-past /

  YT – Mihael Plantak – I Can’t Believe