• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  THE RED ROOSTERS – Send Her Back

  THE RED ROOSTERS – Send Her Back

  THE RED ROOSTERS – Send Her Back / Self-released, 2016 / Promo CD-R / old school rock ‘n’ roll / Hrvatska

  The Red Roosters je old school rock ‘n’ roll bend i dolazi nam iz Osijeka. Osnovan je 2004. godine i od prvih nastupa održanih u ljeto te iste godine, publici je bilo jasno da se radi o nečemu nesvakidašnjem. Neki su bili pod dojmom obrada davno zaboravljenih pjesama njihovih uzora, a neki zbog činjenice da su od samog početka uz bok obradama svirali i svoje stvari. No možda će sve, na prvu, najviše razveseliti čisti entuzijazam i energija njihovog nastupa.

  Svoj razvoj gradili su polako i temeljito. Najprije su osvojili domaću publiku, Osijeka i Slavonije, a kada su prvi put došli u Zagreb, dobar glas o njima pročuo se po cijeloj Hrvatskoj. Dojmovi su uvijek bili isti – čista energija, totalna posvećenost glazbi koju izvode (i slušaju) te tvrdoglavo držanje svog pogleda na svijet. U slučaju benda The Red Roosters to ponajprije znači stavljanje naglaska na vlastite pjesme koje pišu na engleskom, unatoč brojnim prigovorima i prijedlozima domaćih managera i diskografa da pokušaju prepjevati svoje uratke na hrvatski kako bi bili “opće prihvaćeni“. Ustrajnost se, ipak, isplatila te su se tijekom godina članovi benda The Red Roosters i njihove pjesme prezentovali na brojnim radio i TV postajama diljem Hrvatske, a i šire.

  Godine 2009., band The Red Roosters dobio je još jedno priznanje i to u vidu nagrade Mega muzike i HGU-a, kao Najperspektivniji mladi sastav. U proljeće 2010. godine The Red Roosters su otišli korak dalje ostvarivši svoju ambiciju o proboju na inozemnu scenu. Dobili su ponudu za svirku u Londonu nakon što je manager jednog kluba čuo neke od pjesama benda The Red Roosters na njihovom Internet profilu. Nakon tri odrađena nastupa u Londonu, srpnja 2010. godine, bend se vratio u Hrvatsku sa sjajnim dojmovima i kritikama engleske publike uz ostvarene brojne kontakte za skori koncertni povratak u Englesku. Uslijedile su brojne svirke u Osijeku i okolici, u zagrebačkom Klubu Bogaloo, županjskom Sugar Cube te nastup na Santa Magdalena Blues Festivalu, a 2013. godine, The Red Roosters se ponovno vraćaju svirati u London na kvalifikacije za Supajam.

  Do sada je band samostalno snimao, promovirao i distribuirao svoje autorske uratke, ali početkom 2011. godine, The Red Roosters su konačno našli diskografsku kuću po svojoj mjeri i ukusu te su potpisali ugovor s neovisnom i iznimno perspektivnom izdavačkom kućom OSA media koja je u trendu sa svim diskografskim događanjima u svijetu i od sada je zadužena za njihova izdanja. Tako su 2013. uvršteni na OSA media online kompilaciju “Indie United Vol. 2“.

  Bend The Red Roosters čine – Ljudevit Laušin (vokal, ritam gitara, harmonika, klavir), Josip Horvat (gitara, vokal, udaraljke), Matija Nikolin (bass gitara) i Milan Ivanić-Mića (bubnjevi, vokal), uz vanjsku suradnju narednih muzičara – Alen Valinčić (bubnjevi) ; Krešimir Pajtler, “solid rock” (bubnjevi) ; Ivan Radoja (bass gitara, vokal) ; Goran Pavlović (bass gitara) ; Ivan Fekete (bass gitara).

  The Red Roosters - Omot

  Promo CD-R, “Send Her Back“, sadrži 13 autorskih kompozicija u izvođenju benda The Red Roosters. Njihov autor je Ljudevit Laušin. Kompozicije su nastajale u periodu od deset godina (otuda i poduža lista muzičara koji su se vremenom smjenjivali u tom bendu – jedino su Josip Horvat i Ljudevit Laušin učestvovali u nastajanju svih snimaka).

  Za ovaj bend sam čuo unazad neku godinu, ali sam tek sada uspostavio pravi kontakt. Ljudevit je bio veoma ljubazan i na moju molbu, njihovim najuspjelijim kompozicijama, kompletirao ovaj Promo CD-R (koji sam, samoinicijativno, nazvao “Send Her Back“, po prvom snimku sa CD-Ra).

  Radi se o retro zvuku – old school rock ‘n’ roll. Ovako su, sredinom 60-tih, na početku svoje muzičke karijere, zvučali The Rolling Stones. The Red Roosters su me, na mahove, svojim zvukom mnogo podsjetili na početke te slavne grupe. Tu sličnost u zvuku i formi kompozicija ne uzimam im za zlo. Dobro je da na muzičkoj sceni ovih prostora imamo i jedan bend takvog stilskog opredjeljenja, pogotovo, što to radi znalački i veoma uspješno.

  Bez obzira na činjenicu da su The Red Roosters prepoznati tek na lokalnoj muzičkoj sceni, pravi uspjeh uslijedio je kada su pošli u Zagreb, pogotovo nastupima u Londonu. The Red Roosters, ako to žele, za nešto više, moraju krenuti u “svijet“. To, u neku ruku, znači profesionalizaciju njihovog rada. Oni za to imaju dobru (muzičku) formulu. Šteta bi bilo da ne iskoriste svoj očiti potencijal.

  logo - The Red Roosters

  The Red Roosters – “Send Her Back” – 1. Send Her Back ; 2. Heart Made Of Iron ; 3. Dreaming ; 4. Don’t Do Your Good Man Wrong ; 5. Crying Tonight ; 6. For A Girl ; 7. You Can’t Keep A Good Man Down ; 8. I Was Wrong ; 9. I Think It’s Alright ; 10. Such A Fascination ; 11. I Care A Lot ; 12. Can’t Believe ; 13. Now That Is Over.

  Logo benda kreirala: Sanja Žunec Đuran

  https://www.facebook.com/thered.roosters.56

  YouTube – The Red Roosters – Send Her Back (Official video)

  YouTube – The Red Roosters – Runaway (Live at Cadillac, 02.09.2011.)

  .
  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .
  .