• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  SLEEPWELLERS – Nothin’ 8u7 a Number (Prikaz)

  SLEEPWELLERS – Nothin’ 8u7 a Number (Prikaz)

  SLEEPWELLERS – Nothin’ 8u7 a Number / Edutron, 2022 / CD / rock / Finland

  Sleepwellers je rhythm & blues/blues bend iz južne Finske. Osnivač benda The Sleepwellers, Pasi Siltakorpi, bio je ranije u nekoliko bendova i svirao je mnoge stilove glazbe, ali je oduvijek sanjao o osnivanju benda koji će svirati rhythm & blues i rock ‘n’ roll. Pasi je od 2002. do 2003. radio u Zambiji, a kada se iz Afrike vratio u Finsku, osjetio je da je vrijeme da ostvari svoj dugogodišnji san.

  Sleepwellers je bend osnovan 2005. godine, kada su Thomas Törnroos (drums), Risto Koskelainen (guitar, harmonica), Ari Siltakorpi (bass) i Pasi Siltakorpi (guitar, vocal) vježbali u Ristovoj garaži. Popis pjesama uključivao je Pasijeve favorite – Dr. Feelgood i druge rhythm & blues klasike. Toliko je sve dobro funkcioniralo, da se mislilo da bi i drugi mogli čuti njihovu glazbu. Prvi nastup dogodio se u legendarnom Baru Mary. Naravno, bendu je trebalo i ime. Thomas je predložio Dr. Sleep Well, ali Pasijeva sklonost igrama riječi rezultirala je imenom Sleepwellers.

  Prva postava uglavnom je svirala glazbu Dr. Feelgooda i The Pirates, kao i neke rhythm & blues i rock ‘n’ roll klasike. Risto je napustio bend 2007. i pridružio im se novi gitarist, Markku Räty. U ovom trenutku, Pasi je također odlučio pokušati izraditi vlastiti materijal. Cijeli život piše glazbu. Ovaj put inspiriran starim pub rock favoritima.

  Bend je želio snimiti ploču i izdao je svoj prvi CD “Every Scar Tells a Story“, 2008. godine. Ovaj niskobudžetni album bio je dobro prihvaćen i dobio je pozitivne kritike, a glazba se puštala i na radiju. S ovom postavom nastali su i hitovi, “Mother or a Dodo?” 2009. i “Check What You Get” 2010. Nakon toga, Thomas je napustio bend zbog nedostatka vremena. Pasijev stari prijatelj, Fokke Forsman, bio je prirodan izbor za novog bubnjara. Uostalom, Pasi i Fokke su već 80-ih zajedno svirali u redovima popularnog show benda Zetor. Zetor je izdao i album pod nazivom “Lihakenkä“. Bend se tri puta pojavio u Yleovim TV emisijama i bio je popularan u gradskom području Helsinkija.

  Sljedeći album Sleepwellers zvao se “New Tricks for Old Brick“, iz 2011. godine. Ovoga puta bend je krenuo u vrhunski studio u Suomenlinni, Sea Wolf. Ploču je snimio pjevač legendarnog benda Havana Blacks, Hannu “Guts” Leiden, koji je zajedno s bendom i producirao album. Posjetitelji su također bili uključeni – npr. Martin Amdersson, orgulje i Kari “Good Rocking” Kempas, harmonika.

  Godine 2014., Sleepwellwers su objavili mini-album “Extended Play“. Album sadrži sedam ravnih ritam bluesa. Ovo je ujedno bio i prvi album objavljen i na streaming servisima kao što je Spotify. Album je snimljen u Magnusborigovom studiju u Porvoou, Marko Kataja, koji je i svirao klavijature na nekoliko pjesama.

  Album Sleepwellers – “Let it happen“, objavljen je pred Božić 2017. godine. Na albumu se nalazi deset novih pjesama i jedan remake prvog albuma, “Maximizing blue“. Na albumu se pojavljuje i hrvatski blues harpist, Davor “Buna” Bunčić, uz pjesme “Home, lover and a cat” i “Maximizing blue“. Album je snimljen u Rock Valleyu pod vodstvom Markkua Palma i Pekke Tarnanena, a Markku Palm je također svirao klavijature na tom albumu.

  Posljednji album benda Sleepwellers – “Nothin’ But A Number“, izašao je u ožujku 2022. Producent je bio Teaboy Palmer, najnoviji član i harpist benda. Album sadrži single objavljen i na streaming servisima, “Nomen Est Omen“.

  DiskografijaEvery Scar Tells a Story (2008) ; New Tricks for Old Brick (2011) ; Extended Play (mini album, 2014) ; Let it happen (2017) ; Nothin’ But A Number (2022)

  Sleepwellers su – Pasi Siltakorpi (lead and backing vocals) ; Markku Räty (el. and ac. guitars) ; Teaboy Palmer (harmonica, backing vocals, keyboards, percussion) ; Ari Siltakorpi (bass guitar, leading and backing vocals) ; Fokke Forsman (drums) – special guestMarko Kataja (accordeon, 10)

  Sleepwellers – “Nothin’ 8u7 a Number” – 1. Blues on Blues Off ; 2. What a Fakir ; 3. Nomen Est Omen ; 4. Pop-Up Baby ; 5. Cake Song ; 6. Play the Record ; 7. Susikoski in St. Petersburg ; 8. Age is Nothin’ but a Number ; 9. Too Steady a Man ; 10. Trouble Couple ; 11. Space Train ; 12. Honey Jar – bonus track – 13. Butchers (The Td’s Feat. Ss#76)

  Objavu ovog priloga omogućio je muzičar iz Zagreba – Davor Buna Bunčić

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Sleepwellers / http://sleepwellers.com / https://www.deezer.com/hr/album/304133827 /

  YT – Sleepwekkers – Nomen Est Omen

  YT – Sleepwekkers – Too Steady a Man