• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  RUDI BUČAR – Konec

  RUDI BUČAR – Konec

  RUDI BUČAR – Konec / (Celinka) 2015. / 2 CD / folk, acoustic, pop, world music – SLOVENIA

  Istrijanski kantautor i songwriter, Rudi Bučar, od 2. marta 2015. godine u svojoj diskografiji ima novo ostvarenje- Reč je o dvostrukom CD izdanju naziva “Konec”. Karijera ovog svestranog umetnika u samoj Sloveniji ide konstantno uzlaznom putanjom, a njegova aktivnost poslednjih nekoliko sezona pojačana je delovanjem kroz više muzičkih akcija koje bivaju realizovane na očekivano uspešan način. Nema razloga da tako ne bude i u 2015-oj, a brojni koncerti i javna pojavljivanja su u procesu realizacije.

  RUDI BUCAR..Konce..CDCover“Konec” je izdanje koje se može podeliti na tri zasebna dela, ne toliko različita među sobom, ali po konceptu na svoj način, ipak, posebna. U prvom, kroz 8 novih songova, autor promoviše svoja aktuelna muzička razmišljanja. U drugom, odnosno kroz sledećih pet pesama na izdanju, predstavlja se zajedno sa Istra Bendom u koncertnoj formi, dakle 5 numera odsviranih u “live” ambientu. I treći, poslednji deo, “odslikan” na drugom CD-u, Rudijev je rad sa sastavom Kvartet 7 Plus.

  Rudi je svestrani muzičar, autor, pevač, aranžer, a njegov materijal apsorbuje snažno izražene elemente istrijanskog folk nasleđa, koji su kombinovani sa pop, rock pa i jazz formom. Nije lako u isti mah biti i raspevan, kreirati složenu sviračku i ništa manje aranžmansku formu pesama koje izvodiš, a pri tome biti slušljiv i prihvatljiv. Prava vrednost ovog umetnika je i ta što on sve to postiže naizgled sa lakoćom i prefinjenim stilom. Ali, to je uostalom odlika malog broja ljudi, koji tokom bavljenja ovakvom vrstom, možemo to slobodno nazvati umetničke delatnosti, uspevaju da nađu onu “retku esenciju”. Gospodin Bučar je to uspeo da “ulovi” i zato njegove pesme imaju danas onu “nestalu” prefinjenost, ali i realističnu “životnu” energiju, koja publika na njegovim nastupima zna da prepozna.

  “Konec” je pravi diskografski biser i značajno ostvarenje u dosadašnejm toku karijere Rudija Bučara…

  Foto: Domiano Fisher

  www.celinka.si / www.rudibucar.com

  YouTube – Rudi Bučar – Ištrijanski maratòn (Istrski maraton – himna)

  YouTube – Rudi Bučar in Istrabend – Miksanje skladbe “Izola” v studiu Parametrik

  Želite recenziju? Svoja oficijalna, demo, promo, live… (CD, DVD, LP, audio cassette…) izdanja (isključivo fizičke kopije), poštom slati na:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
  Download izdanja se ne recenziraju