• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  RUDI BUČAR & ISTRABEND – S/t

  RUDI BUČAR & ISTRABEND – S/t

  RUDI BUČAR & ISTRABEND – S/t / (Celinka) 2012. / CD / Folk/acoustic/pop/world music – SLOVENIA

  Karijera kantautora Rudi Bučara u samoj Sloveniji, ali i šire gledano na prostorima Istre i Kvarnera, nije nepoznata i ona, iz godine u godinu, ide uzlaznom putanjom. Svoju karijeru ovaj songwriter započeo je krajem 90-tih godina. Imao je grupu koja se zvala Spirits i sa kojom je objavio jedan album. Kasnije započinje solo karijeru, a od 2011-e godine i saradnju sa ekipom nazvanom Istrabend. Paralelno se ogleda kroz više izražajnih formi, varijanti i koncepta, a 2013-e godine napisao je muziku za pozorišnu predstavu “Sluga dveg gospodarjev”, realizovanu u koprodukciji sa Kokanom Mladenovićem. Učestvuje i na slovenačkim festivalima, a njegov autohton izraz predstavlja kombinaciju istrijanskog folka, popa i world music elemenata, a koliko je interesantan i ubedljiv uživo, imao sam priliku da se uverim i tokom mog septembarskog gostovanja u deželi, gde sam imao prilike da posmatram njegov nastup sa Istrabendom.

  RUDI BUČAR I ISTRABEND..Cover

  “Rudi Bučar & Istrabend”, istoimeni (S/t) album njegovo je treće po redu izdanje u može se reći solo fazi, koje upravo adekvatno promoviše izvođačka i autorska razmišljanja ovog umetnika rodom iz Izole, i njegovih saradnika. Sami songovi obojeni su istrijanskim specifičnim melosom, koji su kombinovani raznovrsnim aranžmanskim rešenjima, neobičnim promenama ritma, protkani stilskim akrobacijama, ali i sviračkom veštinom, koja potvrđuje ozbiljnost aktera uključenih u priču oko Istrabenda.

  Muzika je vrlo nadahnuta, istovremeno obojena specifičnim emocijama, a ne retko “tera” na pokret, igru, i učesvovanje publke u njenoj realizaciji. Rudi Bučar je umetnik čija autorska i izvođačka višestranost slušaoca ne može ostaviti ravnodušnim, i ako vam se ukaže prilika da bilo solo, bilo sa Istrabendom nastupa u vašoj blizini, nemojte propustiti da ga ne “osetite” uživo…

  www.celinka.si/zalozba / www.facebook.com/rudibucar.official

  Youtube – Rudi Bučar & Istrabend – Vstala Primorska / O bella ciao (u živo)

  Zainteresovani za recenzije – svoja oficijalna, demo, promo, live… (CD, DVD, LP, audio cassette…) izdanja (isključivo fizičke kopije), poštom slati na:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
  e-mail: lokbis@hotmail.com
  Download izdanja se ne recenziraju