• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  RED WAVE TO THE BLOCKS – Down

  RED WAVE TO THE BLOCKS – Down

  RED WAVE TO THE BLOCKS – Down / Autorsko izdanje, 2015 / CD / Rock / Srbija

  Red Wave to the Blocks je beogradski bend osnovan 2007. godine. Njihovi muzički uticaji variraju od bendova Morphine do Nine Inch Nails. Bend provodi 2007. i prvu polovinu 2008. konstantno vežbajući i snimajući. Rezultat je demo EP “Let’s Take a Trip Tohether” koji je odobren za besplatan download na myspace stranici benda.

  Prvi nastup dogodio se u maju 2008. godine i bend je praktično aktivan od tada. Prvi album “Let’s take a trip together” snimljen je pod pokroviteljstvom kuće “Dark Revolution”, u studijima “Digimedia” i “BareWired”. Posle izdavanja prvog albuma, sastav Red Wave To The Blocks nastavlja aktivno da svira po muzičkim festivalima i takmičenjima u zemlji kao i na brojnim svirkama po klubovima.

  RED WAVE TO THE BLOCK - CDDrugi album, “Down”, snimljen je u studijima “G spot” i “Barewired”. Odobren je kao besplatan stream i download na youtube kanalu benda. Ovo je ujedno i oproštajni album benda. Postava benda je: Aleksandar Stojković – vokal, gitarista, tekstovi; Raisa Petrović – bass; Boris Jerić – bubnjevi, tekstovi. Album “Down” nema izdavača i neće postojati u fizičkom obliku, već samo kao digitalno internet izdanje i free stream i download.

  Snimljen je i miksan u studiju “G spot”, a vokali su snimljeni u studiju “Barewired“. Producent albuma je Aleksandar Stojković. Velika je šteta što je ova grupacija obustavila svoj autorski kreativni rad. Drugi redni zapis na ovom projektu, “Gamer”, ubrzava da bi gitarske solaže došle do punog izražaja. Nakon prve strofe, bučna zvučna podloga opet lomi sve pred sobom do ponovljenog refrena.

  Trominutna balada, “Alone”, predstavlja potpuno iznenađenje albuma. Naravno, pozitivno, prijatno, koje se tokom razvitka pesme uspostavlja kao prava – ne prskalica – već buktinja emocija i čvrste muzičke dinamike. Ponekad možete osetiti samoću i kada je opevana na stranom, tj. u ovom slučaju, engleskom jeziku. Posebno me interesuje kako bi ova grupa zvučala i kakve bi im pesme bile kada bi ih pevali na maternjem, srpskom jeziku.

  “Stupid song” nije “stupid song”, već jedna umerena kontrolisana pesma, favorit vašeg potpisnika. Devet studijskih snimaka za završetak karijere nisu dovoljni. Ja očekujem njihovo vaskrsenje nekada u budućnosti… bilo kada… ikada. Ostaje samo nada da će se, nekada u budućnosti, stvoriti realni uslovi da zajedno komponuju, sviraju i objavljuju svoju autorsku muziku koja vredi.

  YouTube – Red Wave to the Blocks- Stupid Song

  Recenzent:
  Milan B. Popović
  Beograd, Srbija
  www.MolitvaTetoviranogSrca.com
  kulturaurbanih@yahoo.com