• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  Happy Hippy – Ne dam

  Happy Hippy – Ne dam

  Happy Hippy – Ne dam / Samostalno izdanje/2020 / CD single video / Srbija

  Izuzetno je prijatno šta sve Duca Aradski iz svoje čarobne muzičke kuhinje priprema širokom slušalačkom auditorijumu. Kroz njegova ranija albumska i solo ostvarenja (njegove grupe Happy Hippy) pretežno nas je razoružavao salvama romantike, emocija lišenih bilo kakve patetike. To su sve bile kvalitetne ljubavne pesme, balade, neke bržeg, a neke sporijeg tempa – ali sve vesele, pozitivne, vedre, prijatne i izuzetno, pa u ovo Vreme brutalnih dobronamernika, mogu da kažem i lekovite Ducine pesme i pesme njegovog, već pomenutog benda.

  Happy Hippy su – Dušan Duca Aradski (vokal, bass gitara, ritam gitara) ; Miroslav Zec (el. gitara) ; Ljubomur Bube Živković (bubnjevi) ; Isidora Mirosavljev (vokal, daire) ; Biljana Aradski (vokal) – kao gostiDušan Duca Obradović (el. gitara, klavijature, vokal, tekst, muzika) ; Dušan Duca Aradski (aranžman) ; Happy Hippy, snimatelj i mixer – Komandant Adam ; Produkcija – Dušan Duca Aradski, Komandant Adam.

  Danas se Duca i njegov Happy Hippy bend oglašava i audio i video numerom, Ne dam! To jedan veliki iskorak na bolje, na više, na kreativnije, na ozbiljnije, snažnije i odvažnije, pogotovo u liričkim tekstualnim odabirima. Duca je autor muzike i protestnog, buntovnog i angažovanog teksta numere – Ne dam! Mislim da je ponajbolje citirati strofe pesme Ne dam, nego je parafrazirati! Stihovi govore sami sve! Prva strofa pesme Ne dam! kaže:

  Ne dam da mi kvariš sve trenutke radosne. / Ne dam da mi otimaiš tek ostvarene sne. / Ne dam dostojanstvo za tvoje obmane. / Ne dam da me lažeš dok mi kradeš godine.

  … da bi u drugoj strofi Duca Aradski nastavio sa:

  Ne dam mir i sreću sve smo trudom stvorili osmeh naše dece za njih smo se borili. / Ne dam ponos i poštenje za tvoje prevare. / Ne dam da me lažeš dok mi kradeš godine.

  … i u refrenu poentirao i briljirao:

  Istina je samo jedna vlast je tvoja zla i bedna nema više nema dalje maske dole gotovo je. / Istina je samo jedna vlast je tvoja zla i bedna nema više nema dalje car je go i gotovo je.

  Gotovo da je sigurno da od čoveka blage duše i toplog srca, poput Duce, sistem napravi junaka – Duca Aradski ima muda itekakva! Duca Aradski je hrabar umetnik! Duca Aradski je umetnik junak! Briljantno! Sva moja podrška kao i uvek do sada za ove muzički nadarene Novosađane! Bravo! Bolje od ovoga jednostavno ne može čak i da hoćete!

  YT – Happy Hippy – Ne dam

  Recenzija:
  Milan B. Popović
  Beograd, Srbija