• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  NO RULES (TZ, BiH) – Raport iz Kluba Pločnik (21-03-2018)

  NO RULES (TZ, BiH) – Raport iz Kluba Pločnik (21-03-2018)

  NO RULES (TZ, BiH) – Raport iz Kluba Pločnik (21-03-2018)

  Slijedom uspješnog nastupa u zagrebačkom Klubu Hard Place, 20-10-2017, tuzlanske rockerske četvorke, No Rules, iste večeri je uslijedio poziv za nastup na 9. Zagreb International Blues Festu. Nastup benda No Rules, u okviru tog blues festivala, realiziran je 21-03-2018 u zagrebačkom Klubu Pločnik. Uz No Rules, tu večer su svirali i članovi zagrebačke grupe Iberlauf – Bruno Nikolić (vokal), Damir Grošek Grof (gitara), Vedran Šušnjar Veki (gitara), Filip Kantoci (bass), Tomislav Pera Tomo (bubnjevi) i kao gost, Vlado Georgiev (usna harmonika).

  Sam 9. Zagreb International Blues Fest, realiziran je kroz četiri koncertne večeri uz nastupe renomiranih internacionalaca sa blues scene. Organizatori su Hrvatske blues snage, Dobri duh rock’n’rolla i Spona Music. Festival je održan u periodu 20.03.2018.24.03.2018. godine. Kroz tih pet dana, u tri zagrebačka kluba (Hard Place, Jiggy Bar i Klub Pločnik), nastupilo je deset probranih hrvatskih te dva strana blues izvođača. Headliner festivala bio je jedan od rijetkih preostalih originalnih bluesera iz Louisiane – Lil’ Jimmy Reed! Ovaj legendarni bluesman, koji puni 78 godina života, svira i pjeva bolje nego ikada. Lil’ Jimmy Reed je nastupio u pratnji The “A” team benda koji čine i Bob Hall (boogie pijanista, svirao sa John Lee Hookerom, Howlin’ Wolfom i Little Walterom, a u njegovom all star bandu svirali su i Peter Green, Jack Bruce, Alexis Korner i Jo Ann Kelly) i Hilary Blythe (na blues sceni aktivna već više od 20 godina).

  Prvo večer festivala (utorak, 20.03.2018., u Klubu Hard Place) bilo je, već tradicionalno, posvećeno legendarnom Draženu Buhinu Buhi, koji je, posthumno, dobio posebno priznanje povodom 25 godina rada od strane Hrvatske glazbene unije. Nastupile su grupe Oktogon, Ben Dover (“kućni” bend festivala, jedini koji je nastupio na svih dosadašnjih osam izdanja ZIBF-a), virtuozni blues-rock gitarist (Boris Novački) Zamba te neuništivi Tomislav Goluban, koji se upravo vratio iz Chicaga, gdje je snimio svoj deseti studijski album.
  Drugo večer festivala (srijeda, 21.03.2018., u Klubu Pločnik) nastupili su rock-blues sastav No Rules (Tuzla, BiH), koji je tom prilikom promovirao svoj četvrti album, “Na cesti bola“. Ovi energični bosanski muzičari već dugo nose nadimak “Majke iz Tuzle“, a prije njih nastupila je zagrebačka grupa Iberlauf.
  Treće večeri (petak, 23.03.2018., u Jiggy Baru, nastupili su Two Blue, B# Band te Jeremiah’s, aktualni pobjednici Croatian Blues Challengea.
  Četvrte, zadnje festivalske večeri, (subota, 24.03.2018., u Klubu Hard Place) rezervirano je za bend Country Strike – zagrebački country-rock bend, a čine ga: Tomislav Vedrina (glavni vokal, akustična gitara, harmonika) ; Mario Hendija Kenny (gitara, vokal) ; Robert Bašić (gitara, vokal) ; Krešo Maračić (bass) ; Alen Frljak (bubnjevi).

  Druge večeri nastupili su zagrebački bend Iberlauf (uz gosta: Vladimira Georgieva, usna harmonika, ex Plava trava zaborava) i tuzlanski bend No Rules. Iberlauf su nastupili izvodeći standarde rock literature koji su uključivali pjesme izvođača poput Steve Ray Vaughan, Free, Clutch, Atomsko sklonište, Smak, Majke, Vlatko Stefanovski Trio, Deep Purple i još mnogih drugih). Nadahnutom i sigurnom svirkom, Iberlauf su napravili odličan uvod za nastup headlinera te večeri – četvorke zvane No Rules.

  Već kultni bend, No Rules osnovan je u Tuzli, 1999. godine. Iza sebe ima četiri studijska albuma – “Pasje vrijeme” (2003.), “Probaj me” (2007.), “Homesick Blues” (2010.) i “Na cesti bola” (2017.). Osvojili su prestižnu muzičku nagradu, “Davorin“, kao Najbolji novi izvođač godine, a za istu nagradu su nominirani i 2008. u kategoriji Rock album godine (zajedno s bendovima Hladno pivoDisciplina kičme). Nastupali su na brojnim koncertima i festivalima u cijeloj regiji, bili na europskoj turneji, a posebno se ističe nastup pred 15,000 ljudi u sarajevskoj Zetri, gdje su (2007. godine) bili predgrupa bendu Deep Purple. Četvrti studijski album, “Na cesti bola“, odlično je prihvaćen kod publike, kao i kod muzičkih kritičara, a uvršten je u petnaest najboljih regionalnih albuma 2017. godine (prema portalu Glas.ba) i izabran je i za Najbolji ex-YU r’n’r album u 2017. (prema novosadskom Dnevnikovom TV magazinu).

  Već prvom pjesmom te večeri, No Rules su pokazail “čvrsti gard” i scensku sigurnost, elemente svojstvene već iskusnim muzičarima. Kako su počeli, tako su i završili. No Rules su se predstavili autorskim pjesmama sa četiri svoja albuma, sa akcentom na zadnji album. Koncert je tekao ustaljenim žarom koji je dolazio i sa bine i od strane prisutne publike. Nakon zvaničnog nastupa, naravno, uslijedio je i bis (encore) – bila je to jedina njihova obrada te večeri – “Hajde da se drogiramo” (Hali Gali Halid cover).

  Članovi benda No Rules su mi sa velikim zadovoljstvom pričali o svojim utiscima sa nastupa, o divnim reakcijama prisutnih. Bilo je lijepo. među posjetiteljima, vidjeti dosta muzičara. Ja sam ih prepoznao nekoliko – kompletan bend Iberlauf, Gordan Penava Pišta (Hard Time), Rajka Sutlović i Vlado Georgiev (ex Plava trava zaborava), Davor Bunčić (Be Ha Ve), Mislav Kurspahić (Thee Melomen), Zvonimir Biljan, Tomislav Žalac i ostali članovi benda Erotic Biljan and his Heretics, Goran Lautar (ex The Babies), Siniša Bizović (Spona Music)… Ima li išta ljepše, nego kada ti čast i poštovanje iskažu kolege iz iste branše. No Rules su istu večer, što je znakovito, dobili poziv da nastupe na blues festivalu u Puli, planiranom za oktobar 2018. godine. Više detalja o tom, po tom.

  Bend No Rules je ovih dana predstavio svoj novi video spot, “Litar dva“, (pjesma sa albuma, “Na cesti bola“. Pjesma, country and blues stila, snimljena je u tuzlanskom studiju “Pogon“, pod producentskom palicom Dražena Mulaosmanovića, a za muziku, tekst i aranžman bio je zaslužan  vokal, gitarista i frontman benda No Rules, Goran Čampara.

  No Rules nastupaju u sastavu – Goran Čampara (vokal, gitara), Sanin Imamović (solo gitara), Denil Babović (bass gitara) te Sead Hadžić (bubnjevi).

  Foto galerija iz Zagreba i Kluba Pločnik (fotografije: Dragutin Matošević) 

  YT – NO RULES – Na cesti bola

  YT – NO RULES – Litar dva (2018)

  YT – NO RULES – Hajde da se drogiramo (Hali Gali Halid cover, 2012)

      
  Raport:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com