• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  NIKŠA SVILIČIĆ – Duži put do doma (single)

  NIKŠA SVILIČIĆ – Duži put do doma (single)

  NIKŠA SVILIČIĆ – Duži put do doma (single)

  Nikša Sviličić predstavlja singleDuži put do doma” i najavljuje svoj prvi album

  Trostruki doktor znanosti, redatelj, glazbenik, književnik, putopisac i prije svega, svestrani i renomirani umjetnik, Nikša Sviličić, snimio je kantautorski album “Duži put do doma” kojeg je odlučio najaviti istoimenim singlom. Pjesma “Duži put do doma” na tragu je bitlsofskih harmonija s prstohvatom Balaševićeve poetike i zaraznim refrenom.

  Ta pjesma nastala je jednog kišnog zagrebačkog popodneva, kada sam u nostalgičnom raspoloženju u grudima prizvao i osjetio ljubav. Pjesma ima zarazni refren s potencijalom da postane obavezni dio svakog poštenog tuluma s gitarom“, rekao nam je Nikša Sviličić koji je za ovaj singl prvijenac snimio i režirao zanimljiv spot.

  Naime, pjesmu su s Nikšom odsvirali članovi Izolir benda – vrsni glazbenici, a istovremeno odreda priznati odvjetnici, liječnici i sveučilišni profesori kojima je sviranje u Izolir bendubijeg” u kreativni izričaj. Izolir bend čine: Mislav Jelić (električna gitara), Igor Jukić (sintisajzer), Krešimir Škarica (bass gitara), Nenad Suvačarov Lipi (bubnjevi) i Nikša Sviličić (akustična gitara & vokal).

  Od prve zajedničke probe do danas, u autu se uhvatim kako pjevušim refren pjesme ‘Duži put do doma’, dečkima sam na prvo slušanje odmah rekao: To je to‼!” izjavio je Nenad Suvačarov Lipi, bubnjar, ali i priznati akademski TV i filmski snimatelj i producent.

  Pjesma “Duži put do doma” najavljuje Nikšin album koji bi se publici trebao predstaviti prije ljeta. “Plan je uskoro objaviti još jedan single, ‘Treba mi netko kao Kristina’, koji će također imati lepršavost harmonija, s naglaskom na akustične instrumente i pjevni refren, a u lipnju izlazi i kompletan kantautorski album – ‘Duži put do doma’. Album će brojiti trinaest pjesama s naglašenim osjećajem za tekst i melodiju i pjevnost refrena, na tragu mainstream pop-rocka osamdesetih godina. Zanimljivo je napomenuti da će na albumu biti i suradnja s Nenom Belanom, upravo na drugoj verziji naslovnog singla ‘Duži put do doma’ koji će zasigurno izazvati interes zbog toga što je retro prizvuk pjesme jednim svojim dijelom i hommage Đavolima i bezbrižnosti nekih davnih vremena. Također, u planu je i suradnja s Tedijem Spalatom na pjesmi ‘Terakota’, koja odiše Mediteranom i Dalmacijom, sa zanimljivim i dubokim stihovima balaševićevskog senzibiliteta,” otkrio je Nikša Sviličić.

  Nikša Sviličić je trostruki doktor znanosti i sveučilišni profesor iz informacijsko – komunikacijskih znanosti. Ubraja se u uži krug renomiranih komunikologa koji je predavao na svim kontinentima svijeta, s naglaskom na Južnu Koreju (KUT – Korean university of technology, 2001.) i USA (Harvard, OHIO University, 2003 – 2004.) Završio je violinu u klasi prof. Aristida Martinisa, a istovremeno je dugogodišnji studijski glazbenik, multiinstrumentalist i kantautor za kojeg mnogi kažu da je zbog svog senzibiliteta, harmi i teksta doista zaslužuje epitet “dalmatinskog Balaševića“. Svoj glazbeni izričaj temelji na utjecaju Beatlesa, Simona i Garfunkela i prstohvata spomenutog balaševićevskog stihotvorstva. Uz tekstove, posebnu pažnju posvećuje izrazito pjevnim refrenima i višeglasnom pjevanju. Dobitnik je Porina 2009. godine, za pjesmu “Vjerujem u anđele” u suradnji s Oliverom Dragojevićem.

  https://www.facebook.com/niksa.svilicic / https://www.aquarius-records.com /

  Prilog pripremio – Aquarius Records PR team

  YT – Nikša Sviličić – Duži put do doma