• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  MEDA, VUK I SANDOKAN – Meda, vuk i Sandokan

  MEDA, VUK I SANDOKAN – Meda, vuk i Sandokan

  MEDA, VUK I SANDOKAN – Meda, vuk i Sandokan / Samostalno izdanje, 2015 / EP CD / Rock / Srbija

  Treba u startu naglasiti da je, u neku ruku, gitaristički pre svega, bend Meda, vuk i Sandokan, nastao na temeljima nekad izvanredne i fantastične grupe Art diler iz Petrovca na Mlavi. Sudbina benda Art diler je unekoliko neizvesna, tj. pod znakom pitanja je, pošto je pevač i basista Marko Blagojević oformio novi sastav, Loaded guns, sa kojim deluje koncertno, a Nenad Stojković Šiks, gitarista benda Art Diler, oformio novi bend, Meda, vuk i Sandokan.

  Meda, vuk i Sandokan je, svakako, hard rock bend iz Petrovca na Mlavi. Počeo je sa radom 2007. godine, kao trojka – Vladimir Miljković Skuda (bass), Aleksandar Ilić Aca (gitara) i Mlorad Stojimirović Miki (bubnjevi). Bendu se pridružuje Marko Milivojević Maksa (vokal) i nastavljaju sa aktivnim radom. Prvi veliki uspeh imali su na takmičenju bendova, “Global Battle Of The Bands”, održanom u beogradskom SKC-u 2008. godine, na kome su osvojili peto mesto. Iz benda odlaze Marko i Vlada što rezultira povlačenjem benda sa scene na određeno vreme. Krajem 2012. godine dolazi do izmene članova. U bendu su matični članovi Milorad i Aleksandar, a priključuju se još jedan gitarista, Nenad Stojković Šiks, koji znatno doprinosi kvalitetu zvuka. Na bass gitari se priključuje Srđan Vujatović Đole i tu nastaje nova priča.

  Snimili su demo snimak u studiu “Mr. Sound”, u Petrovcu na Mlavi, februara 2013. godine. Bend aplicira za “Prvi Belgrade Demo Fest Live” gde ostvaruje značajan uspeh, plasirajući se u finale i dobija poziv za nastupanje na “Belgrade Beer Festu” 15. avgusta 2013. godine. Najveći upeh bend postiže na 48. “Zaječarskoj gitarijadi”. Osvaja 1. mesto po odluci publike, a gitarista Nenad Stojković Šiks dobija nagradu za najboljeg gitaristu. To nije nimalo naivan momenat i treba ga potencirati.

  Posle te gitarijade otvaraju se nove granice, planovi i pozivi za nastupe. Rade na novim pesmama i spremaju album prvenac. Treba napomenuti da su bili veliko iznenađenje na 48. “Zaječarskoj gitarijadi”. Odličnom hard rock svirkom i nastupom su ubedljivo pobedili po glasovima publike. Pesme koje sviraju su baš one koje fale domaćoj sceni jer u njihovoj muzici nema filozofiranja i nisu kopija drugih bendova. To je ono što je suština zrelog i iskusnog benda.

  Dok ne urade album, predstavljamo EP sa tri nove autorske pesme. Tri pesme su: “Bez tebe”, “Hej mala” i “Lets rock”, koje traju od četiti do pet minuta – kako koja – i stvarno prikazuju ovaj sastav u elitnom izdanju i svetlu. Ovo je sasvim dobra osnova i čvrst temelj za dalje umetničko stvaranje grupe od koje se očekuje da pruži još mnogo toga, i da, možda, barem na tren, baci senku na blistavi sjaj nikad prežaljenog benda Art diler. Uživajte u dobrom rokenrol zvuku dok ga još uvek stvaraju, neguju, potenciraju i dok ga još uvek ima!

  www.facebook.com/MedaVukISandokanMvs

  YouTube – Meda, Vuk i Sandokan – Hej Mala

  Recenzent:
  Milan B. Popović
  Beograd, Srbija
  www.MolitvaTetoviranogSrca.com
  kulturaurbanih@yahoo.com