• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  KVANTNO POLJE – Čisto srce

  KVANTNO POLJE – Čisto srce

  KVANTNO POLJE – Čisto srce / Jugoton-Croatia Records, 2021 / CD. digital / alter rock / Srbija

  Vezano za upit o biografiji benda Kvantno polje, citirat ću izjavu vodeće ličnosti tog projekta, a to je Miljan Vujkoje: “Što se tiče biografije benda Kvantum polje, ona je vrlo jednostavna. Milovan Đuđić Džimi, moj dugogodišnji prijatelj i osnivač benda The Petting Blues Band, pozvao me je da snimimo nešto zajedno u njegovom studiju. Tako je i bilo. Uz pomoć Aljoše Molnara i Dejana Zeca, članova tog istog The Petting Blues Banda, takođe mojih prijatelja, realizovali smo cijelu ovu stvar – album ‘Čisto srce’. Snimke smo poslali Croatia Recordsu. Njima se to dopalo te su objavili naš album.

  Kvantno polje je, dakle, alter rock bend iz Novog Sada, a čine ga trojica muzičara iz novosadskog benda The Petting Blues Band, uz nekoliko pridruženih članova. Vodeća ličnost u ovom projektu je Miljan Vujkoje. Miljan mi je dao slijedeče objašnjenje – “Osnivač sam benda Quantum Field, odnosno, Kvantno polje. Naše prvo diskografsko izdanje bio je album “The Truth”, izdat od strane SKCNS. To je bila instrumentalna fusion priča. Pošto su materijali na albumu ‘Čisto srce’ – tekstovi i muzika – moji, naravno, uz ogromnu ulogu i pomoć Džimijevu, na prvom mestu, a onda i Aljošinu i Dejanovu, usaglasili smo se da bi najlogičnije bilo da se cijeli materijal izda pod imenom benda Kvantno polje, a ne The Petting Blues Band, obzirom što je u ovom slučaju u pitanju drugi muzički žanr“.

  DiskografijaČisto srce (Jugoton-Croatia Records, 2021)

  Kvantno polje su – Aljoša Molnar (aka Yoko Zuna – vokal) ; Milovan Đuđić Jimi (aka Power Jimi – gitarista i multiinstrumentalista, muzika, aranžmani, producent) ; Dejan Zec (bass) ; Miljan Vukoje (bubnjevi, tekstovi, muzika, aranžmani) ; Višnja Vukov (vokal) ; Đorđe Petriško (violina)

  Bend Kvantno polje je 2021. godine objavio album naziva “Čisto srce”. Izdavač je Jugoton – Croatia Records. Na tom albuma su učešća dali i Miljan Vukoje i Milovan Đuđić Jimi. Novosadski muzičar i kantautor, Miloš Zubac, ovako ga je opisao: “Album je muški zbog svoje elementarne snage, temperamenta, boje i karaktera. Zbog stava i pristupa. Muškost je ovakva sada gotovo konzervativna pojava imajući u vidu savremenu muzičku produkciju i preovlađujuće stilove. Dakle, nije ovo muzika kakvo možete čuti na svakom ćošku današnjice. U sedamdesetim godinama prošlog veka, bilo je znatno više sličnih bendova – i na američkom, a i na našem prostoru. Album grupe Kvantno polje zvuči kao raritetni oldtajmer, ali nadograđen i ojačan tako da pravo može na moderan autoput. To je prva njegova vrijednost.

  Cijenjeni recenzent, Branimir Bane Lokner, u svojoj recenziji ovog albuma zaključuje: “Nema sumnje da su Kvantno polje ostvarili ono što su željeli. Drugo je pitanje, koliko će sa ponuđenim pristupom zaintersovati potencijalni slušalački auditorijum, kao i kojoj publici zapravo bi jedan ovakav koncept mogao biti interesantan. Takođe, neizvesno je koliko će i sam bend zaživjeti, s obzirom na aktivnosti The Petting Blues Banda, jednog od ovdašnjih novijih i vrlo ubedljivih blues/rock aktera“.

  Na kraju svega, ostajem ja. Ko sam ja da im sudim!?! Ostaje mi da se složim sa svim naprijed iznesenim stavovima. Dodao bih – ovom projektu, po meni, nedostaje prepoznatljivost – pečat koji će svima dati do znanja da se radi o ekipi pod imenom Kvantum polje. Taj “pečat” mogle bi činiti pjesme sa više prepoznatljivosti, značajnija medijska promocija, javni nastupi, veći upliv managementa (press fotografije, cjelovita biografija benda, medijska predstavljanja širom regiona…).

  Vrijeme će biti presudni faktor i u pogledu budućih diskografskih izdanja, a i u pogledu opstojnosti ove ekipe. Bendu Kvantno polje želim svako dobro.

  Kvantno polje – “Čisto srce” – 1. Svetlost u večnosti ; 2. Čisto srce ; 3. Nevidljivi i nečujni ; 4. Mreža ; 5. Raslabljen ; 6. Duša i telo ; 7. Krstovdan ; 8. Novo doba ; 9. Početak i kraj

  Vezani linkovi

  QUANTUM FIELD – The Truth (Recenzent: Dragutin Matošević)
  THE PETTING BLUES BAND – Spontaneous (Recenzent: Dragutin Matošević)
  THE PETTING BLUES BAND – Ridin’ (Recenzent: Dragutin Matošević)

  https://www.facebook.com/kvantnop / https://www.deezer.com/en/album/231573142 / https://www.youtube.com/playlist?list=PLmCWYv9y3wLhnXDYZqTUIDx5KGTZ1hXeR / https://jugoton.net /

  Fotosi – Bojan Miletić (gore lijevo je Aljoša Molnar, gore desno je Dejan Zec, dole lijevo je Milovan Đuđić, dole desno je Miljan Vukoje)

  YT – Kvantno polje – Čisto srce

  YT – Kvantno polje – Duša i telo