• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  KUGA – Nalezljivo

  KUGA – Nalezljivo

  KUGA – Nalezljivo / (ZARŠ) 2013. / CD / New wave, punk, alter rock – SLOVENIA

  Deo malog kolača istorije slovenačkog punka i new wavea iz 80-tih godina prošlog veka pripada i ljubljanskom sastavu – Kuga. Egzistirali su tokom prve polovine pomenutih 80-tih, da bi vrlo brzo okončali svoje delovanje. Nakon godina hibernacije, u sasvim drugačijim okolnostima, ponovo pokreću karijeru, a krajem 2013-e godine, izdavačka kuća “Založba Radio Študent”, objavljuje im album.

  KUGA..Nalezljivo..CDCoverNa samom CD-u nalazi se 12 songova, koji su u konceptualnom smislu podeljeni na dva dela – prvi, tkzv. “socijalistički” – koji obuhvata remake songova nastalih u periodu 1981-83, i – drugi, “kapitalistički” – koji uključuje aktuelni trenutak.

  U samoj Sloveniji Kugin comeback skrenuo je značajnu pažnju tamošnje javnosti, a webzine “Slovenski Punk Rock Portal” SPRP), proglašava ih bendom meseca, za novembar 2013-e. U muzičkom smislu, Kuga kombinuju varijante post novotalasnog popa sa alter rockom, gde ima mesta za razne druge stilske detalje, od punka preko reggaea, do melodičnih rock elemenata. I u takvom maniru realizovan je kompletan ovde prisutan materijal.

  Cover CD-a je takođe interesantno dizajnerski urađen, a i drugi tehnički detalji uglavnom zadovoljavaju. Koliko sam uspeo da primetim, Kuga su u samoj Sloveniji koncertno aktivni i koliko je to moguće prisutni u tamošnjoj kulturno / muzičkoj javnosti.

  www.kugabanda.net / www.facebook.com/KUGAband

  YouTube – Kuga – S sekiro me po glavi useki

  YouTube – Kuga – 20 dni na teden

  Želite recenziju? Oficijalna, demo, promo, live… (CD, DVD, LP, audio cassette…) izdanja (isključivo fizičke kopije – download izdanja ne recenziram), pošaljite na:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija