• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  KOLT TEATAR – Session

  KOLT TEATAR – Session

  KOLT TEATAR – Session / Dancing Bear, 2024 / CD, Digital / drum & bass, pop, rock, soul i r’n’b fusion / Bosna i Hercegovina

  Sarajevski sastav (duet) Kolt teatar čine – Berin Tuzlić i Negra Čičić. Ovim diskografskim izdanjem donose nam muziku koja je kombinacija drum & bassa, popa, rocka, soula i r’n’b-a.

  Berin Tuzlić je rođen u Sarajevu, 1968. godine. Tu je završio osnovnu i srednju školu. Njegov srednjoškolski interes, za pomoć pilotu helikoptera Gazela kao mehaničar zrakoplovstva, nije ga spriječio da diplomira na zagrebačkom fakultetu Akademija za animacije, a potom i da magistrirao je u Kopenhagenu, kao i da prije dvije godine, u Tel Avivu, doktorira sa tezom “Zašto se crta animacija“. Berin Tuzlić je dobitnik mnogih nagrada, od Amerike do Europe, za svoje kratke animirane umjetničke filmove. Takođe, autor je više od 50 stripova. Dobitnik je niza nagrada iz oblasti oglašavanja proizvedenih u ime Advertising Via Media Sarajevo / Dubai, čiji je i suvlasnik. Berin je član odbora ASIFA International pri Ujedinjenim nacijama. ASIF je jedino globalno udruženje za animaciju. Uz sve ovdje navedeno, Berin je aktivan i na muzičkom planu nastupajući samostalno, a i u projektima više sarajevskih grupa.

  Negra Čičić je Tuzlanka i predstavit ću je taksativno – profesionalna je Makeup umjetnica ; glumi u predstavi “A onda je nešto puklo” ; pjeva u duetu Kolt teatar ; koordinatorica je Festivala dječije umjetnosti FEDU ; vokal je u grupi No Limit ; učiteljica je muzike na Science and Technology Academy ; pjeva, pleše i glumi u mjuziklu “Prljavi ples” ; pjeva, glumi i pleše u mjuziklu “Footloose“, glumi u predstavi “Ja, Bosanac“… pohađala je Srednju muzičku školu Sarajevo, studirala je pijano na Muzičkoj akademiji Sarajevo…

  Duo Kolt teatar osnovan je 2018. godine. Debitantski album pod nazivom “Strujni udar” objavili su 2020. godine. Taj album se sastojao od devet pjesama, od kojih je jedna bila instrumentalna. Kao Kolt teatar, ovaj dvojac već ima impresivnu koncertnu karijeru u regiji. Tom prilikom nastupali su samostalno i izvodili popularne svjetske hitove, dodajući im i autorske pjesme iz svog repertoara. Trenutno, Kolt teatar promovišu album “Session“. Pa da im i mi u tom bitnom segmentu muzičkog djelovanja bar malo pomognemo.

  Diskografija – Kolt teatar – Strujni udar (Sarajevo Disk, 2020) ; Kolt teatar – Session (Dancing Bear, 2024)

  Duo Kolt teatar čine – Negra Čičić (vokal, klavir) ; Berin Tuzlić (bubnjevi, udaraljke) – uz gosteNino Škiljić (klavijature) ; Osman Abdulmukaram (klavijature) ; Almir Nezić (bass gitara)

  Duo Kolt teatar predstavlja nam se svojim drugim diskografskim izdanjem – albumom “Session“. Prethodni album izdat je 2020. godine, za Sarajevo Disk, a nosio je naziv “Strujni udar“. Njihov drugi album karakteriše kombinacija drum & bass, pop, rock, soul i r’n’b elemenata. To je zato jer oni u svom muzičkom radu uživaju u toj različitosti, eksperimentiranju, sessionu i apsolutnoj spontanosti…

  Muziku za svih 10 pjesama sa albuma potpisuje Berin Tuzlić, a tekstove potpisuje Negra Čičić, osim za pjesme – “Organ“, “Hyperbola” i “Golden Vine” – tekstove kojih je napisao Berin Tuzlić, mnogima poznat po svom projektu dRUMELODY. Pjesme su, osim prve dvije, pjevane engleskim jezikom.

  Negra ima impresivan vokal, sa određenim spefifičnostima koje mu daju neophodnu prepoznatljivost, što je veoma bitno za nekoga ko se umjertnički ispoljava kao vokal. Ta specifičnost ogleda se u boji njenog vokala, kao i u atmosferi koju njime donosi. Uz Negrin vokal, njeno sviranje klavira, zajedno sa Berinom na udaraljkama i uz gostujuće muzičare, svi pomenuti donose zvuk koji se sa pažnjom sluša. Ove pjesme ne teže “hitičnosti“, ali im time njihov kvalitet ničim i nimalo nije umanjen.

  Berin kao umjetnik na više polja – strip, animacije, muzika… i Negra kao umjetnica na više polja – gluma, igra, makeup, muzika… rastrgani su na više strana, bez dvojbe, ali i uspješni čega god da se prihvate. To mogu samo pravi umjetnici, samo oni koji u tim umjetnostima istovremeno i žive i uživaju.

  Kolt teatar – “Session” – 1. Nikome ; 2. Vapaj ; 3. Organ (feat. Drumelody) ; 4. Take My Money Baby (feat. Drumelody) ; 5. Midnight ; 6. Hyperbola (feat. Drumelody) ; 7. Bloom ; 8. Acid ; 9. You And Me (feat. Drumelody) ; 10. Golden Vine (feat. Drumelody)

  Klik na link
  dRUMELODY – Hyperbola (Prikaz: Dragutin Matošević)
  dRUMELODY – Aero (Recenzent: Dragutin Matošević)

  Foto – Screenshot

  https://www.facebook.com/profile.php?id=100057041246003 / https://www.facebook.com/berin.tuzlic / https://www.facebook.com/negra.cicicAlbum “Session” na streaming servisima /

  YT – Kolt teatar feat. dRUMELODY – Organ

  YT – Kolt teatar – Nikome