• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  HELM – Helm

  HELM – Helm

  HELM – Helm / (Self – released) 2014. / CD / Rock – SERBIA

  Pribojski (na Limu) sastav Helm tokom proteklih godinu i po – dve dana, zaista se potrudio da iz tkzv. demo faze na najbolji mogući način uđe u red onih sastava za koje iz dana u dan saznaje sve veći broj potencijalnih slušalaca. Ovaj klasičan rock trio kojeg predvodi gitarista, glavni autor i vokal, Goran Takić – Tolla, sa izraženim ranijim izvođačkim iskustvom, dočekao je nedavno objavljivanje debi albuma koji je upriličen u sopstvenoj režiji, kao samostalno izdanje.

  Helm (SRB)

  Helm (SRB)

  Na CD-u se našlo 10 numera, koje su urađene u maniru rock žanra koji je kombinovan elementima 90’s, 80’s, i možda ponajviše, 70’s pristupa. Helm prisvajaju puno toga od može se reći “stare škole”, ali oni nikako nisu “prepisivači” muzike koja je došla iz nekog prošlog vremena, već akt koji načinom razmišljanja, postavkom, aranžmanskim rešenjima, i nadasve, energijom, dokazuju kako postulate sadašnjeg vremena prihvataju na sebi svojstven
  i pravilan način.

  U njihovim songovima ima puno funk elemenata, svirački takođe i fusion dodataka, ali ni jednog momenta nije zaboravljena melodičnost koju songovi poseduju. Helm je bend koji puno svira i nastupa, ali to u njihovom slučaju nije samo obična konstatacija, već podrazumevajuća realnost. Na repertoaru imaju sate vlastitog materijala, kao i brojne covere koje izvode na sebi raspoloživ i prihvatljiv način.

  Helm je bend koji je svestan svojih vrlina i mana, i ne treba sumnjati u njihovu “borbenost”, pa i prohodnost na ovdašnjem muzičkom nebu.

  www.facebook.com/Helm.official
  Youtube – HELM – Vizantija – Klub Fest

  Svi zainteresovani za muzičke recenzije
  svoja oficijalna, demo, promo, live…
  izdanja u formi CD, DVD, LP, audio cassette…
  (isključivo fizičke kopije),
  poštom mogu poslati na adresu:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
  e-mail: lokbis@hotmail.com
  Download izdanja se ne recenziraju