• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  DAMIR IMAMOVIĆ – Uspješna turneja u Kini

  DAMIR IMAMOVIĆ – Uspješna turneja u Kini

  DAMIR IMAMOVIĆ – Uspješna turneja u Kini

  Uspješno je završena desetodnevna kineska turneja Damira Imamovića u pratnji violinistice Ivane Đurić! Na poziv kineske koncertne agencije, Beida Jade Bird Music Group, a u okviru programa predstavljanja kulture zemalja Jugoistočne Evrope, Damir i Ivana održali su ukupno pet nastupa u dva grada južnokineske provincije Guanxi (Guanši).

  Milioni gledalaca – Seriju od ukupno pet predstavljanja kineskoj publici, Damir i Ivana započeli su 12.09.2017. godine nastupom u Guanxi Sport Centru. Program je prenosilo ukupno sedam kineskih televizija i nacionalni radio, uživo i u odgođenom emitiranju, a pored kineske opere i drugih tradicionalnih formi, nastupile su i brojne kineske muzičke zvijezde. Damir i Ivana nastupili su u na vrhuncu večeri neposredno prije jedne od najvećih kineskih muzičkih zvijezda po imenu Han Lei.

  Damir i Ivana su 13.09.2017. godine nastupili su na još jednom zajedničkom koncertu koji je u cjelosti prenijela televizija Guanxi provincije. Radilo se o nastupu na sceni Folk Song jezera u okviru istoimenog festivala.

  Pored televizijskih nastupa, Damir je dao i intervju za jedan od najposjećenijih kineskih web portala – Wangyi News.

  Druženje s kineskom publikom – Nakon promotivnog dijela, Damir i Ivana s koncertnim dijelom turneje otpočeli su 14. septembra 2017. godine nastupom u nanninškom klubu Jan Chun Music Lane, a nastavili 16.09.2017. godine u gradu Donxing u State Gate Arts Centru i 19.09.2017. godine u Guanxi Buiba kulturnom centru u Nanningu.

  Po povratku iz Kine, Damira Imamovića, već od 28.09.2017. godine, očekuje turneja u Austriji sa Jelenom Popržan, solo koncert u istanbulskom Pera muzeju u oktobru 2017. godine i turneja Sevdah Takhta u Njemačkoj koja počinje u Minhenu, 04.11.2017. godine.

  Vezani link – DAMIR IMAMOVIĆ’S SEVDAH TAKHT – Dvojka (Recenzija: Dragutin Matošević)

  Vezani link – DAMIR IMAMOVIĆ – Sevdah (knjiga) – Prikaz

  Damir Imamović & Sevdah Takht – Koncert u Studiju 6