• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  DAMIR IMAMOVIĆ – Aktivnosti

  DAMIR IMAMOVIĆ – Aktivnosti

  DAMIR IMAMOVIĆ – Aktivnosti

  Nakon vrlo uspješne sezone i nastupa u Danskoj, Belgiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji, Damir Imamović bio je gost Baščaršijskih noći 2017. Njegov bend Sevdah Takht Damira Imamovića jedno je od najatraktivnijih imena balkanske muzike i na stalnoj su turneji na kojoj sviraju svoj prošlogodišnji album “Dvojka” (Glitterbeat Records). Puna lista nastupa koji su pred Damirom u narednim mjesecima, pored Sarajeva, uključuje datume u Sloveniji, Hrvatskoj, Austriji, Turskoj i Njemačkoj.

  Na koncert u subotu, održanom 22. jula 2017. godine, u Sarajevu, Damir je u goste pozvao svoga dragog prijatelja i zasigurno navjeću slovenačku muzičku zvijezdu – Vladu Kreslina. Za koncert je vladao veliki interes. Karata je nestalo još u ponedeljak 17. jula 2017. godine.

  Vlado Kreslin (1953.) slovenački je folk rock autor, izvođač i preporoditelj. Nekadašnji član benda Martin Krpan, dijelio je scenu sa Bob Dylanom, a stari bend svoga oca, Beltinška banda, odveo je i na prestižni WOMEX festival.

  Za Sarajevo i BiH veže ga iznimna ljubav, saradnja sa Kemom Montenom, Indexima, ali i česta saradnja s Damirom Imamovićem (u posljednjih nekoliko godina) . Ovdje možete čuti izuzetnu verziju Kreslinove legendarne pjesme “Namesto koga roža cveti” koju su Kreslin i Imamović izveli na koncertu u Cankarjevom domu u Ljubljani 2015.

  Damir Imamović i Vlado Kreslin: “Dado i Vlado” – Pjesma “Dado i Vlado” govori o posebnoj vezi između BiH i Slovenije, ali i drugarstvu dvojice muzičara. Spot je nastao na relaciji između Ljubljane i Sarajeva, a autor je Jure Dostal. Premijerno je izvedena na Kreslinovom koncertu u Ljubljani 2015. godine, a na Baščaršijskim noćima 2017, u Sarajevu, imala je i svoju sarajevsku premijeru.

  Vezani link – DAMIR IMAMOVIĆ’S SEVDAH TAKHT – Dvojka (Recenzija – Dragutin Matošević) 

  Vezani link – VLADO KRESLIN – Če bi midva se kdaj srečala (Recenzija – Dragutin Matošević)

  YT – Vlado Kreslin in Damir Imamović – Vlado i Dado

  YT – Vlado Kreslin in Damir Imamović – Namesto koga roža cveti