• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  IZŠTEKANIH 10 – POKLON VLADU KRESLINU – Kino Šiška in Val 202, nedelja 3. december 2023 ob 20.00

  IZŠTEKANIH 10 – POKLON VLADU KRESLINU – Kino Šiška in Val 202, nedelja 3. december 2023 ob 20.00

  IZŠTEKANIH 10 – POKLON VLADU KRESLINU – Kino Šiška in Val 202, nedelja 3. december 2023 ob 20.00

  Letošnji decembrski koncert IZŠTEKANIH 10, ki ga v Kinu Šiška tradicionalno prireja Val 202, bo posvečen VLADU KRESLINU – velikanu slovenske muzike, ki združuje žanre in generacije. Letos on praznuje 70 let. Le nekaj dni po rojstnem dnevu se mu bo poklonilo več kot ducat izvajalcev: MASAYAH, HAUPTMAN, SKOVA in SKOVANI, JARDIER, BATISTA CADILLAC, KOKOSY, CHRIS ECKMAN in JANA BELTRAN, DAN D, LEOPOLD I. in DRÜGI, ETHNOTRIP, TOMAŽ HOSTNIK in MARINA MARTENSSON. Koncert, ki se bo 3. decembra 2023 začel točno ob 20.00 , bo kot običajno povezoval avtor in voditelj IzštekanihJure Longyka. Val 202 ga bo neposredno prenašal v radijskem etru in v spletnem videoprenosu. Vstopnice, ki vselej bliskovito poidejo, so na voljo na Eventimovih prodajnih mestih. Pohitite!

  Ko slišiš svojo skladbo v priredbi nekoga drugega, je to potrditev, da to nekaj je. Dokler jo izvajaš sam, nisi objektiven. Šele ko jo za svojo vzame nekdo drug, ko v njej najde sebe in sebe da vanjo, takrat veš, da je to zares skladba“, pripoveduje Vlado Kreslin. Da, pravilno sklepate. Rdeča nit letošnjih Izštekanih 10 bodo nove priredbe brezčasnih Vladovih pesmi. Glasbeniki, ki so izbirali iz njegovega obsežnega kataloga, jih doslej še niso izvajali, priredili jih bodo posebej za to priložnost. “Občutek je podoben kot takrat, ko prevedejo tvojo knjigo v drug jezik. To je res kompliment. Da je nekdo motiviran prirediti tvojo pesem. Da razkrije, koliko njega je v njej. Razkrije stične točke s tabo. Pesem lahko zazveni precej drugače, kot si si sam predstavljal. Vidiš, da je vrgla več trnkov, mnogo širše kot si si mislil“.

  Od rapa do r’n’bja. Od kantavtorstva do funka. Od americane prek etna do indie rocka. Med izvajalci najrazličnejših zvrsti prevladujejo mladi. “To me še posebej veseli“, pravi Vlado. “Zelo sem počaščen, da so se odzvali. In seveda sem na trnih, strašno me zanima, kaj bodo naredili. Nabor imen je bogat, večplasten, kalejdoskopski. Tako so različni, nekateri prihajajo iz tako drugačnih glasbenih svetov od mojega, da je pričakovanje toliko večje“.

  Pričakovanje nepričakovanega. Hoja po neuhojenih glasbenih poteh. Prostor za eksperiment. Neizbežna presenečenja. Lovljenje trenutka. Poklon tradiciji. Ustvarjanje novega na temeljih preizkušenega. Tega, da dobimo, česar nismo vajeni, smo pri Izštekanih že vajeni. In kot venomer poudarja Jure Longyka: “Izštekani so romanje v neznano, s katerega se vrnete bliže sebi. Izštekani so skupnost. Glasbenikov, izvedbenih ekip in zvestega občinstva. Lepo ji je pripadati“.

  Vlado Kreslin je stari znanec oddaje Izštekani in ljubljenec poslušalcev Vala 202. Celovečerno je v Izštekanih nastopil v letih 1995, 2000 in 2014. Bil je tudi med nastopajočimi na letošnjem veličastnem koncertu Izštekanih 30 v razprodanih Križankah. Ob prihajajoči obletnici v glasbenem uredništvu Vala 202 o njem pripravljajo tudi serijo ekskluzivnih dokumentarnih podkastov.

  VSTOPNICE – Eventim: www.eventim.si/si/vstopnice/izstekanih-10-poklon-vladu-kreslinu-ljubljana-kino-siska-620890/event.html

  FB dogodek – www.facebook.com/events/200920072877986/?ref=newsfeed&locale=sl_SI /
  S
  pletišče Vala 202 –  https://val202.rtvslo.si/clanek/izstekanih-10-se-poklanjajo-vladu-kreslinu/681932 /
  Spletišče RTV Slo – www.rtvslo.si/rtv/za-medije/sporocila-za-javnost/izstekanih-10-poklon-vladu-kreslinu/681901 /
  Kino Šiška – www.kinosiska.si/dogodek/izstekanih-10-poklon-vladu-kreslinu /

  Vlado Kreslin v Izštekanih 2014 – https://val202.rtvslo.si/podkast/izstekani/52137502/174268381 /
  Vlado Kreslin v Izštekanih 30 2023 – https://youtu.be/lnSAPozZZNg?feature=shared / https://www.kreslin.com/pm /

  Foto – Screenshot

  Klik na link
  VLADO KRESLIN IN TEO COLLORI & MOMENTO CIGANO – Živo (Recenzent: Dragutin Matošević)
  Search opcija web portala Barikada – World of Music rezultirat će sa još 6 linkovima do recenzija raznih albuma Vlade Kreslina.

  YT – Najavni spot – IZŠTEKANIH 10 – Poklon Vladu Kreslinu – 3.12.2023 ob 20.00 – Val 202 in Kino Šiška – napovednik

  YT – Vlado Kreslin – S tabo je izi (americana)

  YT – Vlado Kreslin – S tabo je izi (remake 20)