• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  ČOVEK VUK – Crna kutija

  ČOVEK VUK – Crna kutija

  ČOVEK VUK – Crna kutija / Metropolis Records, 2014. / CD / rock / Srbija

  Veoma interesantno. Dugo pre izlaska i dobijanja diska grupe Čovek vuk, razmišljao sam u kojem će pravcu ova grupa nastaviti / započeti svoj studijski, umetnički, diskografski rad. Iskreno rečeno, muzička pozadina, uzimajući i prepoznatljiv, a impresivan vokal, kao i sve napisane tekstove Milutina Jovančića – stvara jednu duboku ali dovoljno opuštajuću atmosferu i stanje, koje, kako vreme i pesme na disku odmiče, deluju pomalo hipnotički, hipnotički prijatno i prihvatljivo.

  Čovek vuk - CDAlbum ima deset pesama, gotovo ujednačenih, ali veoma dobrih aktova, uključujući nagle izlete, opet u dobro, još bolje, u numerama “Reka” – koja je apsolutni hit singl na ovom disku – kao i pesme “Ko si ti” i “Dlan”. Vašem potpisniku se ovaj album dopada pre svega što nije suviše melanholičan, ali ima tu dubinu, mrak, tminu, potpuno karakterističnu za pojedine evropske i američke bendove “doom” senzibiliteta i stilskog izražaja. Posebno je važno napomenuti da se muzičari i kompozitori sastava Čovek vuk, nisu štedeli i da ih je Muza, inspiracija posebno, trajno i sjajno obogatila i da se njihove pesme mere i u trajanjima od pet do šest minuta, gotovo svaka ponaosob. Tačnije, nema ni jedne pesme koja traje tri radijski komercijalne minute. To nikako nije minus, već kvalitet, plus, te iz tog razloga to i potenciram, naglašavam.

  Svi tekstovi su autentični i prepoznatljivi. Pisao ih je sam vokal grupe – Milutin Jovančić. Bend Čovek vuk čine još i Miljko Radonjić za setom bubnjeva, potom Aleksandar Balać, bass gitara, sint i prateći vokal, kao i Dejan Hasečić, gitara, sint, prateći vokal. Ovaj CD album obiluje gostima na pojedinim numerama. Gosti su: Vera Jovančić, Bora Đorđević, Ivana Aranđelović, Marko Petrović i Marija Petrović Jovančić.

  CD “Crna kutija” snimljen je u studiju “O”, fotografije je uradio Marko Veličković, a sam omot dizajnirao Milutin Jovančić, u svom, inteligentno prepoznatljivom imidž stilu. Kao najubedljivije muzičke dokumente definitivno ubrajam prvih šest pesama na albumu, a naglašavam važnost raritetnost i neobičnost, posebnost tekstova u istim tim pesmama. Tu modernom pesniku, Milutinu Jovančiću, se treba “skinuti kapu sa glave” i priznati mu da istinski zna da piše specifičnu poetiku, koja se, ponavljam, skladno sastaje sazvučno uigranom i usviranom postavkom. Odličan album vredan svake privatne ili javne preporuke koju ja upravo činim.

  www.facebook.com/pages/Čovek-vuk

  YouTube – Čovek vuk – Reka

  Recenzent:
  Milan B. Popović
  Beograd, Srbija
  www.MolitvaTetoviranogSrca.com
  kulturaurbanih@yahoo.com