• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  BRUNA MATIĆ QUARTET – Two Weeks After Midnight

  BRUNA MATIĆ QUARTET – Two Weeks After Midnight

  BRUNA MATIĆ QUARTET – Two Weeks After Midnight / Aquarius Records, 2019 / CD / jazz / Hrvatska

  Bruna Matić, rođena je u Zagrebu, 1995. godine. Bruna Matić je sa sedam godina počela svirati bubnjeve. U dobi od deset godina, počelo je njeno muzičko obrazovanje. Bila je to Osnovna i Srednja škola za popularnu i jazz muziku. Tokom tog perioda sticala je iskustvo kao članica muzičke scene svog rodnog grada svirajući razne muzičke stilove – rock, blues, soul, r&b, jazz… Među najvažnije bendove u kojima je djelovala ubrajaju se – HGM A Band, Jazz orkestar HRT, Renato Chicco, Ed Neumeister, Robben Ford, The Frajle (Novi Sad), a bubnjeve i perkašn instrumente svirala je na godišnjim koncertima kojima je obilježavan muzički rad hrvatskog kompozitora Zdenka RunjićaRunjićeve večeri.

  Sarađivala je sa poznatim muzičarima iz Hrvatske kao što su – Ante Gelo, Davor Križić Experiment, Lela i Joe Kaplowitz… Godine 2015., nagrađena je od strane Hrvatske muzičke unije nagradom Status kao Mlada nada jazz glazbe – bubnjevi. Godine 2018., stekla je diplomu iz jazz muzike od strane University of Music and Performing Arts, Graz, Austrija i započela je magistarski studij na Codarts University u Rotterdamu, Nizozemska.

  DiskografijaTwo Weeks After Midnight (Aquarius Records, 2019)

  Bruna Matić Quartet su – Jaka Arh (tenor saksofon) ; Filip Pavić (gitara) ; Hrvoje Kralj (kontrabas) ; Bruna Matić (bubnjevi) – uz gosteZvonimir Bajević (truba, 2) ; Saša Nestorović (tenor saksofon, 5) ; Joe Kaplowitz (klavijature, 7)

  Bruna Matić je na početku svoje muzičke karijere. Na tržištu je sa debut albumom, “Two Weeks After Midnight“. Bilo bi ih, sigurno, mnogo više da Bruna još uvijek nije u procesu edukacije. Čak i ovo što je do sada postigla – razne saradnje sa renomiranim imenima sa hrvatske jazz scene, kao i debut album, govore da se sa njom mora ozbiljnije računati. Vrijeme će me demantirati ili potvrditi.

  Prvi autorski album znači svojevrsno predstavljanje mladog izvođača kao kompozitora, glazbenika i leadera. Iz tog sam se razloga odlučila ovaj album koncipirati kao određeni hommage svim velikanima jazza koji su me inspirirali i utjecali na moj razvoj do sada. Stoga je ovaj album na neki način objedinjenje stilova dok zadržava osobni izričaj te miješa i modernije stilove“, izjavila je Bruna govoreći o svom djelu.

  Album, “Two Weeks After Midnight“, sadrži 7 kompozicija koje u kreativnom, a i u aranžerskom smislu, potpisuje Bruna Matić. Radi se o interesantnom jazz materijalu, rekao bih, klasičnog (tradicionalnog) jazz stila. Razne “jazz novotarije” kojih sam se naslušao u zadnje vrijeme od strane drugih jazz muzičara, kod Brune Matić nemaju prođu. Respektabilna je i ekipa koja čini njen kvartet, a pogotovo gosti koji su dali svog obola da sve bude na “visini zadatka“.

  Reći ću – Bruna Matić je krenula pravim kolosijekom i pravcem koji je može odvesti do samog vrha hrvatske jazz scene najveće kvalitete. Bruna, nažalost, nije jedina koja zapostavlja važnost marketinga. Opravdanje, u manjoj mjeri, može biti i to da je na školovanju u dalekom Rotterdamu, ali u vrijeme Intertneta, to i nije neka izlika. Ako za to sama ne nalazi vremena, angažuju se oni koji to rade profesionalno. Uložiti veliki trud, okupiti ekipu od velikih imena i sve prepustiti “slučajnosti“, nikome nije donijelo ništa dobro.

  Ako prihvatate moj sud, ako mi vjerujete na riječ, ovo je odličan album. Poslušajte ga i prosudite to sami.

  Bruna Matić Quartet – “Two Weeks After Midnight” – 1. Blues For My Future Self ; 2. Hopefully Not ; 3. Daydreaming ; 4. Step too Far ; 5. Bossa Off The Top Of My Head ; 6. Two Weeks After Midnight ; 7. The Sleeping Ghost

  Vezani link – FILIP PAVIĆ – Terra Incognita (Recenzija: Dragutin Matošević)

  https://www.facebook.com/bruna.matic.1 / https://www.facebook.com/brunamaticdrums / https://www.bruna-matic.com /

  YT – Bruna Matić Quartet- Blues for My Future Self

  YT – Bruna Matić Quartet – Step too Far (Live at KCM)