• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  BRANO LIKIĆ – Football

  BRANO LIKIĆ – Football

  BRANO LIKIĆ – Football / Croatia Records, 2023 / CD, Digital / pop / Bosna i Hercegovina

  Brano Likić rođeni je Sarajlija koji je još kao dvadesetogodišnjak osnovao grupu Formula 4, da bi je 1975. godine napustio i osnovao novu pod imenom Rezonansa. U novoosnovanoj grupi, od samih početaka, bila je i njegova sestra Branka Likić. U svojim pjesmama koristili su tradicionalne instrumente po čemu su se razlikovali od ostalih.

  Detaljnija biografija Brane Likića može se čitati OVDJE.

  Football“, novi je album Brane Likića posvećen ponajboljim bosanskohercegovačkim nogometašima. Nogomet je sport za kojim luduje cijeli svijet, a igrači postaju zvijezde kojima se dive generacije i nakon njihovog odlaska u mirovinu. Tako je Brano Likić svoj najnoviji album posvetio ovim b-h nogometašima – Ivica Osim Švabo, Edin Bahtić Fićo, Asim Ferhatović Hase, Nikola Nikić, Salan Ragib Saki, Predgrad Pašić Paja, Duško Bajević, Safet Sušić Pape i Edin Džeko. Na tekstove Nedžada Begovića, Brano je napravio muziku i aranžman te sve pjesme i izveo. Izdanje sadrži 10 pjesama o navedenim nogometašima koje su dobile ime po njihovim nadimcima, a jedna pjesma posvećena je navijačima.

  Album je nastao u Braninom studiju “Blap”. U tom studiju svoje albume snimili su najveći bosanskohercegovački pjevači i grupe – Dino Merlin, Bombaj šatmpa, Plavi orkestar, Seid Mamić Vajta, Toma Zdravković, Zerina Cokoja i mnogi drugi.

  Kada je riječ o albumu “Football“, Brano se pojavljuje u više uloga – kao kompozitor, aranžer, snimatelj, producent i izvođač – odsvirao je sve instrumente i pjevao. Riječi za pjesme je uradio Nedžad Begović. Riječima pjesama opisane su razne životne situacije vezane za u naslovima pjesama pomenute nogometaše.

  I prije nego sam poslušao ovaj album, pitao sam se, što je Branu motivisalo da napravi album na temu nogometaša. Tekstovi pjesama dali su mi traženi odgovor. Svi oni govore o nekom, davno prošlom i “ljepšem vremenu“. Tada su se ljudi cijenili po onome što su društvu sa svoje strane najbolje pružali. Cijenio se njihov kvalitet, a ne kao danas… Završna pjesma albuma posvećena je navijačima. Ondašnji navijači su je i zaslužili. Dočim, ovi današnji… za njih nemam adekvatnih riječi.

  Muzika sa albuma je pop u svom najboljem izdanju, odsvirana sa mnogim instrumentima, mjestimično višeglasno pjevana… Iza svega stoji samo jedan čovjek – Brano Likić. Dovoljno.

  Brano Likić – “Football” – 1. Švabo (Ivica Osim) ; 2 Hase (Asim Ferhatović) ; 3. Fićo (Edin Bahtić) ; 4. Rođeni ; 5. Paja (Predrag Pašić) ; 6. Saki (Salan Ragib) ; 7. Princ sa Neretve (Duško Bajević) ; 8. Pape (Safet Sušić) ; 9. Džeko (Edin Džeko) ; 10. Navijač

  Klik na link
  BRANO LIKIĆ – Gold Collection (Prilog: Dragutin Matošević)
  BRANO LIKIĆ – Nomad (Recenzent: Dragutin Matošević)
  BRANO LIKIĆ – Akustika (Recenzent: Dragutin Matošević)
  BRANO LIKIĆ – Čovjek s’ juga (Recenzent: Dragutin Matošević)
  BRANO LIKIĆ – Jazz Postcard (Recenzent: Dragutin Matošević)

  Foto – Promo

  https://www.facebook.com/brano.likic /

  YT – Brano Likić – Princ sa Neretve

  YT – Brano Likić – Pape