• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  BRANO LIKIĆ – Nomad

  BRANO LIKIĆ – Nomad

  BRANO LIKIĆ – Nomad / BLAP!, 2019 / CD, dig / pop, new romantic / Bosna i Hercegovina

  Ako pogledate (dole navadenu) listu – “Vezani linkovi“, bit će vam jasno da Barikada – World of Music ima nekoliko tekstova vezanih za muzički rad Brane Likića. Tako ima i njegovu biografiju. Zainteresovani je mogu pročitati – OVDJE.

  Diskografija (nekoliko zadnje izdatih albuma)Jazz Postcard (Muzička produkcija Javnog servisa BiH, 2009) ; Čovjek s juga (BLAP!, 2014) ; Tempus Fugit (BLAP!, 2015) ; Akustika (BLAP!, 2018) ; Nomad (BLAP!, 2019)

  Brano Likić je na našem regionalnom prostoru dobro znani umjetnik. Iako već više decenija živi i djeluje izvan BiH, uspjeva održati vezu sa svima koji vole i cijene njegov muzički rad. Svoj trenutni status, sam Brano je najbolje objasnio ovim riječima: “Ja, zvanično, živim u Minhenu i Los Angelosu, ali svratim često i u naše krajeve – Sarajevo i Ljubinje (mjesto odakle moja familija vuče korijene). Naravno, svako od ovih mjesta ima određeni uticaj na mene, a ja se trudim da uzmem ono najbolje. LA je najinspirativniji i tu najviše kreativno uradim. To je grad sa puno kreativnih ljudi, nesebičnih da ozbiljno razgovaraju o projektima. Minhen je glavna baza sa glavnim studijem i tu se finaliziraju stvari. Naši krajevi mi služe za podgrijavanje emocija, ali tamo slabo mogu da radim. Jednostavno, ljudi mi izvuku energiju.

  Brano Likić nam ovaj puta donosi svoj novi CD, “Nomad“. Brano Likić najbolje se snalazi u sijetu muzike kao kreator (kompozitor, tekstopisac, izvođač i producent), ukratko: kao profesionalac. Brano Likić komponovao je sve pjesme sa ovog albuma, pisao stihove za neke pjesme, a tekstove su pisali i Miroslav Pilj, Dragan Jokić, Nedžad Begović i Jure Sliško. Ne trebam ni navoditi da su pjesme ljubavne. Brano je pomno pazio na svaki detalj. Dovoljno je reći da mu je omot uradio Dragan S. Stefanović.

  Brano Likić je jedan od rijetkih umjetnika koji se drži lijepog pop i romantičnog zvuka. Na tom planu, Brano je neprikosnoven. Njegove pjesme su nježne, zovu na uzajamno pjevušenje, a ritam ugodan i plesan. Ono što bih još istakao su znalački urađeni aranžmani koji na veoma lijep način podcrtavaju osnovni sadržaj albuma – svaku od predstavljenih pjesama. Siguran sam da će pjesme sa ovog albuma obradovati i zadovoljiti sve one koji ih budu poslušali. Na muzičkim urednicima je velika odgovornost i obaveza da ih predstave auditoriju svojih respektabilnih medijskih kuća.

  Brano Likić – “Nomad” – 1. Dobro došli prijatelji ; 2. Bježim ; 3. Korak dalje ; 4. Samo šuti ; 5. Ljubav nije kao u romanu ; 6. Kad ću te vidjeti opet ; 7. Nomad ; 8. Slušaj majstore ; 9. Šta sam ja bez tebe ; 10. Istok i zapad ; 11. Nježnost ; 12. Ljubav je sve

  Vezani linkovi
  BRANO LIKIĆ – Akustika (BLAP!, 2018) (Recenzija: Dragutin Matošević)
  BRANO LIKIĆ – Čovjek s’ juga (BLAP!, 2014) (Recenzija: Dragutin Matošević)
  BRANO LIKIĆ – Jazz Postcard (CD-R, Promo copy, 2009) (Recenzija: Dragutin Matošević)
  BRANO LIKIĆ – Južnjak pjeva džez (Autor priloga: Milenko Mišo Marić)

  https://store.cdbaby.com/cd/branolikic11 / https://www.facebook.com/brano.likic /

  SoundCloud Audiohttps://soundcloud.com/brano-likic/dobro-dosli-prijatelji

  SoundCloud Audiohttps://soundcloud.com/brano-likic/slusaj-majstore-030519edit