• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  BRANO LIKIĆ – Gold Collection

  BRANO LIKIĆ – Gold Collection

  BRANO LIKIĆ – Gold Collection / Jugoton Croatia Records, 2023 / 2xCD, Dig, Comp / pop / Bosna i Hercegovina

  Dvostruka kompilacija na kojoj se nalazi čak četrdeset pjesama presjek je impresivne karijere bosanskohercegovačkog skladatelja Brane Likića.

  Na prvom CD-u nalaze se pjesme koje je napisao za renomirane izvođače kao što su: Seid Memić Vajta, Zerina Cokoja, Halid Bešlić i grupa Rezonansa, a na drugom CD-u se nalaze pjesme koje je otpjevao sam Likić. Pjesme među kojima su “Nemoj meni branit’ moja nano“, “Kaži mi ko je ta“, “Bez tvoje ljubavi“, “Bosnom snijeg“, “Da je more tako tilo“, “Zakopčaj kaput, hladno je” i ostale, nastale su u razdoblju od 1975. pa do 2022. godine.

  Brano Likić, rođeni je Sarajlija koji je još kao dvadesetogodišnjak osnovao grupu Formula 4, da bi je 1975. godine napustio i osnovao novu pod imenom Rezonansa. U novoosnovanoj grupi, od samih je početaka i njegova sestra, Branka Likić. U svojim pjesmama koristili su tradicionalne instrumente po čemu su se razlikovali od ostalih.

  Nakon prvog albuma, “Nemoj meni / Nemoj ni ti meni” na kojem se Brano poigravao s folk motivima, na ostalima se okrenuo nešto klasičnijem rock zvuku. Uslijedili su albumi “Prolaz molim!“, “Profesija muzičar” i posljednji, “Život u dvije smjene“, objavljen 1995. godine.

  Brano Likić itekako je bio produktivan i kao producent, snimatelj i izvođač u svom studiju “Blap“, u Sarajevu, u kojem su svoje albume snimali najveći bosanskohercegovački pjevači i grupe: Dino Merlin, Bombaj šatmpa, Plavi orkestar, Seid Mamić Vajta, Toma Zdravković, Zerina Cokoja i mnogi drugi.

  Sa svojim mentorom, Duškom Gojkovićem, Brano je snimio i jazz album, “Jazz postcard“, 2009. godine, koji će u reizdanju, uskoro, objaviti Croatia Records.

  Brano LikićGold Collection

  Klik na link
  BRANO LIKIĆ – Nomad (Recenzent: Dragutin Matošević)
  BRANO LIKIĆ – Akustika (Recenzent: Dragutin Matošević)
  BRANO LIKIĆ – Čovjek s’ juga (Recenzent: Dragutin Matošević)
  Prikaz albuma “Jazz Postcard” (Recenzent: Dragutin Matošević)

  Foto – Promo

  https://www.facebook.com/brano.likic /

  YT – Rezonansa – Nemoj meni branit’ moja nano – (Audio 1975)

  YT – Brano Likić – Kupi mi, tajo, harmoniku

  YT – Brano Likić – Birds Are Tired