• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  BBS Trio i Saša Nestorović – Caffe bar Sloboda, Varaždin, 09.11.2018. (raport)

  BBS Trio i Saša Nestorović – Caffe bar Sloboda, Varaždin, 09.11.2018. (raport)

  BBS Trio i Saša Nestorović – Caffe bar Sloboda, Varaždin, 09.11.2018. (raport)

  Piše: Dinko Husadžić Sansky

  BBS Trio vrhunski je jazz sastav. Činjenica je da rijetko nastupa, ali je zato svaki nastup praznik jazza. Već sam ranije ovdje pisao (vezano za njihov nastup na Prvom Gllugl jazz festivalu – Varaždin, lipanj 2018.) kako je zanimljiva suradnja Saše Borovca sa mladim gitaristom Markom Bertićem (najprije kao BB Duo!), a sada uz glasovitog bubnjara Sadika Sadikovića, kao trio vrijedan svake pozornosti i hvale. Radi se o trojici glazbenika koji vrhunskom sinergijom mogu odsvirati što požele, što su pokazali i varaždinskim koncertom u lipnju, ali i ovim pred nekoliko dana.

  Uz odličnu podršku publike, u zanimljivom i poticajnom prostoru Caffe bara Sloboda u Varaždinu, BBS Trio imao je i sjajnog gosta uz sebe. To je dodatno oplemenilo jazz standarde koje su znalački izvodili. Riječ je o virtuoznom hrvatskom saksofonistu Saši Nestoroviću. Već prepoznatljiv zvuk BBS Trija, predvođenog značajnim gitarskim pečatom vrlo mladog Marka Bertića, dobio je novu dimenziju prekrasnog tona Saše Nestorovića, i iskustva trojice “starihjazzista bez kojih bi hrvatska scena svakako bila zakinuta. Uz to Nestorovićevo iskustvo, tu su Saša Borovec i Sadik Sadiković.

  Tako smo dobili još jedan odličan koncert (naglašavam da je prava šteta što se toliko malo pojavljuju uživo!), dobar odaziv varaždinske jazz publike, fantastičnu sinergiju triju generacija hrvatskog jazza i naravno, ono što uskoro očekujemo i što će i biti, a to je prvi CD ovog sastava. Time će doći na svoje oni koji ih još nisu čuli, ne dvojeći da će dečki zavidnu scensku energiju i motiviranost uspješno prenijeti i na nosač zvuka.

  Hvala Caffe baru Sloboda za ustupljene fotografije.

  Prvi Gllugl jazz festival – Varaždin (od 01 do 03-06-2018) – BBS Jazz Trio i Jasna Bilušić & New Deal

  Prvi Gllugl jazz festival – Varaždin (od 01 do 03-06-2018)

  YT – BBS Jazz Trio – Aquarelle

  . .
  . . .
  Autor priloga:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina, Hrvatska
  . . .
  . .