• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  Prvi Gllugl jazz festival – Varaždin (od 01 do 03-06-2018)

  Prvi Gllugl jazz festival – Varaždin (od 01 do 03-06-2018)

  Prvi Gllugl jazz festival – Varaždin (od 01 do 03-06-2018)

  BBS Jazz Trio i Jasna Bilušić & New Deal

  Piše: Dinko Husadžić Sansky

  Prvi Gllugl jazz festival upriličen je od 1. do 3. lipnja 2018. godine u Varaždinu, u dvorištu Centra za mlade. U odabiru izvođača organizatori su se vodili idejom da većina izvođača bude iz Varaždina ili na neki način ima poveznicu… rođenjem, školovanjem, suradnjom s varaždinskim glazbenicima…

  Na ovogodišnjem festivalu nastupili su Jazz Nyul Project, koji čine glazbenici iz Osijeka, Koprivnice, Samobora i Varaždina, BBS Jazz Trio iz Zagreba u kojem svira poznati i u svijetu jazza iznimno cijenjeni kontrabasist Saša Borovec, inače, rođeni Varaždinac, New Deal iz Zagreba s poznatom pjevačicom (i glumicom) Jasnom Bilušić u kojem je također kontrabasist Saša Borovec, The Quartet iz Varaždina te još dva varaždinska sastava, ujedno i domaćini festivala, Glluglovi glazbeni ansambliTrio Petra Eldana i Kajtebriga u kojem pjeva, varaždinskoj kazališnoj publici dobro znana glumica, Hana Hegedušić.

  Druga večer festivala ponudila nam je odličan nastup BBS Tria, u prvom dijelu večeri, a u drugom dijelu večeri, nastup naše sjajne jazz pjevačice Jasne Bilušić i njezina sastava New Deal.

  BBS Jazz Trio je zanimljiv nastavak suradnje Saše Borovca sa mladim gitaristom Markom Bertićem (najprije kao BB Duo!), a sada uz glasovitog bubnjara Sadika Sadikovića, kao trio vrijedan svake pozornosti i hvale. Radi se o trojici glazbenika koji vrhunskom sinergijom mogu odsvirati što požele, to je pokazao i varaždinski koncert, uz veliku podršku publike. Skladbe koje su izvodili, znani su jazz standardi, no uvijek je bitna ona doza osobnog, koju svaki član trija ulaže u projekt, kao svoj dio “vrijednosnih papira” koji, u slučaju ovakvog sastava, na našoj glazbenoj burzi svakim danom rastu i vraćaju finu dividendu ulagaču, a nama, publici, zadovoljstvo užitka u dobrom jazzu, glazbi kojom bi se BBS Jazz Trio jamačno sjajno predstavio i u najjačim klubovima američke scene.

  Jasna Bilušić & New Deal svakako su u samom vrhu vokalnog jazza kod nas u Hrvatskoj. Višegodišnja je to suradnja koja je dala niz dobrih nastupa i albuma, s tim da su se dogodile neke personalne promjene. Uz standardne – Jasnu i Sašu, tu su Marko i Sadik… sinergija BBS Jazz Tria sada fino plovi uz vokalne ljepote naše Jasne… sve se poklopilo i Jasnin glas imao je snažnu potporu prateće ekipe koja doslovno živi jazz glazbu.

  Već pisah o Marku Bertiću. Taj mladac je sve bolji i bolji. Varaždinski nastup je bio prigoda da se čuje koliko je uznapredovao u zadnje dvije godine… a uz iskusne glazbenike kakvi su Jasna, Sadik i Saša, čovjek ima zgodu koja se ne propušta, napredovati i raditi s ljudima koji su u samom vrhu hrvatskog jazza.

  Sjećam se, pred desetak godina, kada sam pisao o nekim našim, tada mladim, jazzistima, a sada vlasnicima nekoliko Porina… obično bih napisao – njegovo vrijeme tek dolazi. Uvjeren sam da neću pogriješiti niti u slučaju Marka Bertića, a to Saša i ekipa dobro znaju.

  Mladost i pustopašnost, hrabrost i iskustvo… puna kuća dobrog jazz zvuka BBS Jazz Tria i Jasne i New Deala.

  Valja naglasiti da je odličnu organizaciju festivala odradila obitelj Eldan – prof. Petar Eldan, supruga Renata, sinovi Filip i Nikša te kćer Inka. Sve skupa, umjetnička udruga GLLUGL. Zahvaljujem se Inki Eldan za odlične fotografije.

  Čestitke organizatorima, uz nadu da će ovaj festival postati tradicijom.

  YT – BBS Jazz Trio – Windows ((Chick Corea – cover – GLLUGL Jazz Festival, Varaždin 02.06.2018.)

  YT – Jasna Bilušić & New Deal: BLACK COFFEE live@Lisinski

  .
  . .
  . . .
  Autor priloga:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina, Hrvatska
  . . .
  . .
  .