• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  Najava – 17. Međunarodnog etno jazz festivala u Karlovcu

  Najava – 17. Međunarodnog etno jazz festivala u Karlovcu

  17. Međunarodni etno jazz festival u Karlovcu, 21.07. – 23.07.2023.

  Piše: Dinko Husadžić Sansky

  Goran Ilić i dalje drži visokom ljestvicu kvalitete karlovačkog Međunarodnog etno jazz festivala, sad već po 17. put, respektabilna je to tradicija koja Karlovac i dvorac Dubovac drži na popisu značajnih jazz događanja tijekom ljeta u Hrvatskoj. Tri večeri, tri jako zanimljiva nastupa:

  Zvonimir Šestak Groove Assembly 21.07.2023. 21h

  Zvonimir Šestak predstavit će nam album prvijenac “In the Pocket“, energičnog i ritmičnog Zvonimir Šestak Groove Assemblyja. Album je nastao kao rezultat razvitka ideja groova koji se gomilaju još od vremena kada je studirao u Grazu te neizmjerne lakoće kreacije u trenutku i jasnoće glazbenih vizija i ideja koje dijeli s izvrsnim glazbenicima. Veliki utjecaj na kompozicije imaju afrokubanska i brazilska glazba koje izmiješane s jazz formom imaju tendenciju potaknuti slušatelje i glazbenike na ples. Ovo je jedan od najzanimljivijih projekata posljednjih nekoliko godina na domaćoj jazz
  sceni.
  Članovi sastava Zvonimir Šestak Groove Assembly su – Petar Ćulibrk (klavijature) ; Saša Nestorović (saksofon) ; Zvonimir Šestak (kontrabas) ; Borko Rupena (bubnjevi)

  Goran Ilić trio (gošća, Astrid Kuljanić) 22.07.2023. 21 h

  Goran Ilić trio na ovogodišnjem festivalu predstavlja program sastavljen od Goranovih, ali i skladbi ostalih članova sastava. Skladbe su mješavina etno motiva, jazz i klasične glazbe. Osim, vjerujemo, vrlo interesantnih autorskih skladbi, zanimljivost ovog trija je i ta što ga čine isključivo žičani instrumenti, a to rezultira posebnim ugođajem. Nadamo se da će trio svojim dinamičnim muziciranjem i raznovrsnošću kompozicija ostaviti dobar dojam na našu publiku. Kao gošća nastupit će pjevačica i skladateljica, Astrid Kuljanić.
  Članovi sastava Goran Ilić trio su – Goran Ilić (akustična i električna gitara) ; Astrid Kuljanić (glas, kao gošća) ; Marko First (violina) ; Martin Gjakonovski (kontrabas)

  Wolfgang Muthspiel solo 23.07.2023.

  Wolfgang Muthspiel vrlo je značajno ime na svjetskoj jazz sceni. Sa šest godina počeo je svirati violinu, a s četrnaest je prešao na klasičnu gitaru. Kao stipendist upisao je čuveni Berklee College of Music. Počevši od 1985. godine, s bratom Christianom, snimio je tri albuma. Prvi samostalni album, “Timezones“, objavio je 1989. godine. Dvije godine bio je na turneji s Garyjem Burtonom i gitaristom Mickom Goodrickom, jednim od njegovih učitelja u Berkleeju. Obojica se ubrajaju u najveće jazz legende. Tijekom devedesetih, Muthspiel je živio u New Yorku i snimio više solo albuma.
  Njegovi su suradnici bili vrhunski svjetski jazz glazbenici: Don Alias, Larry Grenadier, Tom Harrell i Kenny Wollesen.
  Pojavio se kao gost na albumima Patricie Barber, Marca Johnsona, Paula Motiana i Gary Peacocka. Godine 1997., dobio je nagradu kao austrijski Jazz glazbenik godine. Osnovao je vlastitu izdavačku kuću, Material Records, 2000. godine. Ponovno je snimao s bratom Christianom i norveškom pjevačicom Rebekkom Bakken.
  Poznat je i po sjajnom duetu s čuvenim bubnjarem, Brianom Bladom. Osnovao je MGT trio sa Slavom Grigoryanom i Ralphom Townerom (kojeg smo imali prilike čuti na karlovačkom festivalu 2019. godine), drugi trio s Larryjem Grenadierom i Brianom Bladeom, te duete s legendarnim pijanistom Bradom Mehldauom i Ambroseom Akinmusireom. Snimio je više od 50 nosača zvuka s najvećim svjetskim imenima od kojih smo spomenuli samo neka.
  Muthspiel se ubraja u najzanimljivije gitariste današnjice i sigurno će priuštiti velik doživljaj i našoj publici.

  Piše: Dinko Husadžić Sansky

  Autor:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina,Hrvatska